Barbara Lewis fra landsbygda i Michigan skilte seg ut blant de mange soulsangerinnene tidlig på 60-tallet: Hun skrev mange av låtene sine selv. Musikken var velarrangert og typisk for hennes plateselskap Atlantic, slett ikke ulikt The Drifters og det som nå blir kalt Girl Group Sound. Men langt unna Stax' og Motowns sound.

Hun var bare 19 år da debutsinglen ble utgitt i 1962. Hennes tredje single ble en kjempehit året etter - den elegante soulklassikeren Hello Stranger.De to neste singlene greide Topp 50 i USA, før hitrekka stoppet opp litt. Imens hadde Lewis utgitt to strålende album i henholdsvis 1963 og 1964: Hello Stranger, der hun skrev samtlige sanger selv, og Snap Your Fingers (Barbara Lewis Sings The Great Soul Tunes), som består av coverversjoner av kjente soullåter. Hektisk turnévirksomhet hadde nemlig gitt Lewis mindre tid til å komponere.

I 1965 fikk hun imidlertid to store hits igjen: Baby, I'm Yours og Make Me Your Baby. Det fulgte nye album i 1965, 1966 og 1968, men ingen av singlene gikk høyere enn Make Me Belong To You (28. plass i 1966). Og hun burde ha fått en stor hit med Someday We're Gonna Love Again, som ble en kjempehit for The Searchers samme år (1964).De tre cd-ene i Don't Forget About Me: The Atlantic & Reprise Recordings inneholder akkurat det tittelen lover: Alt Barbara Lewis spilte inn for de selskapene. I tillegg får vi en obskur single hun ga ut på Stax-labelen Enterprise i 1973, samt alternative mikser av noen låter og en tidligere uutgitt sang fra 1967.

Deretter trakk Lewis seg tilbake fra musikken og flyttet til Florida. Først på 90-tallet begynte hun å opptre igjen. Dette kan vi lese om i albumets glimrende liner notes, som er basert på et ferskt intervju med henne. Coverheftet har få bilder, men dette oppveies av detaljrikdommen i infoen om musikere, listeplasseringer på alle amerikanske hitlister, katalognumre og studioer (stort sett Chess' i Chicago og Atlantics i New York).

På ett punkt blir vi feilinformert: Riktignok ble Sorrow skrevet av Gottehrer, Goldstein og Feldman - denne låta som både The Merseys og David Bowie spilte inn. Men den som Barbara Lewis spilte inn til sitt 4. album i 1966 og er skrevet av de samme personene, har en annen melodi og tekst, og er også kjent som Better Not Believe Him.