Italienske New Candys starta i 2008 og spiller kraftfull psych-rock. Bandet debuterte med Stars Reach The Abyss i 2012, fulgte opp med As Medicine i 2015, og tok nye steg med tredjeskiva Bleeding Magenta i 2017. I løpet av årene har New Candys skaffa seg flere og flere tilhengere gjennom heftig turnering, særlig i Europa, og de har toppa plakater på ulike psych-festivaler, deriblant Sydney og Melbourne Psych Fest i 2018.

Fire år etter forrige utgivelse, slapp bandet i begynnelsen av juni i år sin fjerde plate, Vyvyd. Med Fernando Nuti i front leverer New Candys sin beste utgivelse så langt i en ellers innholdsrik karriere. Albumet er miksa av Tommaso Colliva som har jobba med blant anna Muse, The Jesus And Mary Chain og Damon Albarn. Dette er moderne psykedelisk rock på sitt ypperste. Den dype bassen og de kompakte trommene fungerer utmerket som underlag for de støyende og melodiøse fuzzgitarene og de atmosfæriske synthriffene. Nutis vokal er interessant og veksler fint mellom å være myk, til dels hviskende, og mer energisk og besluttsom.Stilmessig har New Candys en del likheter med band som Black Rebel Motorcycle Club, The Raveonettes og norske Mayflower Madame. Samtidig har de sitt eget uttrykk som de helt tydelig har videreutvikla siden førsteplata for snart ti år tilbake. Forgjengeren Bleeding Magenta ga signaler om at dette er et band i framgang, og med Vyvyd er modningsprosessen nærmest fullkommen.

Nuti og co lager bedre og bedre låter og har på Vyvyd et originalt og i større grad gjennomarbeida lydbilde. De er konseptuelle i sin tilnærming til låtskriving, og det gir en nærmest filmatisk opplevelse å lytte til de ti utvalgte låtene fra åpninga Twin Mime og til avslutninga Snake Eat Snake. Det er få svakheter å spore, men nevnte Twin Mime pluss Factice, Evil Evil og Vyvyan Rising peker seg ut som ekstra slitesterke spor.

New Candys kan skryte av gode album hele veien siden debuten i 2012, men bandet tar et hakk opp med denne utgivelsen. Turnéplanen er allerede i gang og vil bringe bandet til nye steder og nye fanskarer å erobre. En får håpe sjansen byr seg til å se den italienske kvartetten på en scene her hjemme. Når man spiller bandets siste verk, er det i alle fall lett å fantasere om hvor fett det kommer til å bli.

Følg New Candys på Facebook