Den unge sangeren og låtskriveren, Faye Webster fra Atlanta, Georgia, er ute med sin fjerde plate. Hun debuterte allerede som 16-åring med Run And Tell i 2013, fulgte opp med et selvtitulert album i 2017 og fikk et gjennombrudd med Atlanta Millionaires Club i 2019. I Know I´m Funny Haha utgis av Secretly Canadian og kommer nok til å plassere Webster høyt oppe på listene når årets utgivelser skal kåres.

I Know I´m Funny Haha er i stor grad en samling kjærlighetsballader med vittige og småironiske tekster. Som i tittelsporet for eksempel:

We go through phases when we're over ours
Right now we both wanna be rockstars
Got you a bass last year on your birthday
The same one the guy from Linkin Park plays
But you look better with it anyways

Webster henter inspirasjon fra country og pop - kan minne litt om Cowboy Junkies - og har en rekke solide musikere med seg på denne utgivelsen. Hun spiller selv følsom gitar, men bruken av Schuyler Slacks cello må også trekkes fram som et viktig bidrag i måten Websters låter utfolder seg på.

Det er mange høydepunkter blant de elleve sporene fra Better Distractions, som ble inkludert på Barack Obamas spilleliste i 2020, til Half Of Me. Websters melodiske vokal og tekstlige skråblikk underbygges av velkomponerte og myke arrangement. Det hele er innrulla i et varmt lydbilde som hun selv har medprodusert sammen med Drew Vandenberg. I tillegg til åpninga, tittelsporet og avslutninga, er In A Good Way, A Stranger og samarbeidet med Mei Ehara på Overslept låter som skaper ekstra begeistring.

Webster er en spennende artist som lager nydelige og innholdsrike sanger. Med I Know I´m Funny Haha løfter hun karrieren et ekstra hakk. Dette er et album som roer pulsen og som passer utmerket som inhalator i møte med høstlufta. Det er bare å lene seg tilbake og la seg lede inn i Websters småfinurlige univers.Artistens hjemmeside her