Rebekka Lundstrøm (40) fra Arendal følger opp sin fine albumdebut fra mars 2020, Carousel, med det like gode Silent Storms. Det har en melankolsk stemning, stort sett akustiske instrumenter (kontrabass, mandolin, gitarer), vokalharmonier ved henne selv og et organisk lydbilde. Tekstene er personlige, og på det artige coveret poserer hun med et rødt hjerte på forsida og et svart (knust?) hjerte på baksida.

Etter en anonym start kommer singlen Starting Again, som byr på strengemagi og et flott refreng. Enda bedre er den fengende Better Unsaid, der koringen er magisk. Your Call skiller seg ut ved å ha et rått lydbilde med banjo (ved arendalitt Geir Emanuelsen) og en mann med dyp, grov stemme på duettvokal: Rolf Magne Asser. Dette blir nesten som Nancy Sinatra og Lee Hazlewood.Half The Truth går i valsetakt og har trist tekst om brusten kjærlighet. Soul Searching & Songwriting har platas beste tekst og melodi. Her synger hun om fortvilelse, men også håp. Plata ender med ei vise hun har tatt opp solo på hjemmebane.

Alt i alt er Silent Storms et godt, men noe ensformig og balladepreget album. Rebekka Lundstrøm har en særegen, noe sprukken stemme som skiller seg ut i mengden. Det var fortjent at hun ble nominert til Fjording-prisen som beste nykommer, og jeg tror det tredje albumet blir enda bedre enn de forrige! Hun spiller for øvrig live og gratis på Smelteverket i Oslo 11. juni.


Følg på Facebook