Haugesundbandet The Colors Turned Red fikk mye kritikerros og 16. plass på VG-lista for sitt selvtitulerte album i 1988. Like etter ble de oppløst, men besetningen på plata har spilt sammen igjen siden 2004. Et godt oppfølgeralbum kom i 2006. Enda bedre er As If We Owned The World, hvor tre-fire av låtene lett hadde forsvart en plass på debuten.

Som vanlig har gitarist Haakon Larsen skrevet sangene (med ett unntak). De er veldig varierte og velspilte og har tidvis noen artige tekstvrier. I 2019 kom andresinglen Smoke of Love, som jeg fortsatt sliter med å like. Men resten holder en høy standard!

Let It Happen åpner med et herlig bassriff og har Pet Sounds-aktig perkusjon og et topp refreng. Beach Boys og Beatles har influert den like strålende poplåta As If We Owned The World, der jeg spesielt digger "middle eight"-partiet og den Wings-aktige synthen. Den kom på single allerede i 2018.

I'm On The Run Run Run (From The Rat Race) er en stemningsfull ballade som vokser for hver gjennomhøring, følsomt sunget av vokalist Johnny Hazard. Keyboardist Bengt O. Hansen er forsanger på a cappella-introen til den altfor lange Too Smart For Norway. Jeg liker mye bedre den andre Norge-låta, den mollstemte rockeren Knock On Norwegian Wood, som har et dramatisk arrangement med mye piano, og platas beste tekst.

Side 2 av lp-en har også noen store godbiter. New Situation er småfunky, hardtslående pop med kubjelle, 80-tallssynth og et flott temposkift midtveis med "englekor". Låta er så fengende at den kunne ha blitt en hit på 80-tallet!

Hey, Lonesome Swallow er en klassisk popballade som nesten er en popsymfoni à la Queen, komplett med mye piano, lekker "Paul McCartney-bass" og gitarsolo. De nesten seks minuttene føles ikke for lange. Thom Hell kunne ikke gjort det bedre her hjemme! Bengt O. Hansen (som synger flere partier) og The Colors Turned Red er oppgitt som komponister.Den fengende rockelåta You And Me Against The Lot har rått gitarspill og er en strålende avslutning på et meget bra album. I løpet av året kommer forresten Erik Valebrokks bok om debutalbumet The Colors Turned Red.