Etter å ha utgitt en rekke album med norske tekster, som solgte bra, vendte Jonas Fjeld (70) delvis tilbake til røttene på platene med det amerikanske bluegrassbandet Chatham County Line og deretter Judy Collins.

To The Bone er alle unntatt én låt (den trauste countrylåta Vi veit aldri) på engelsk. Tekstene er ved bl.a. Dave Wilson (Chatham County Line), Jim Sherraden (kjent fra Nashville-platene til Jonas Fjeld Band) og Hugh Moffatt, som ga ut The Gambler i 1978, før Kenny Rogers.Plata åpner med singlen Dust In My Wallet, komplett med fele, steelgitar og trekkspill. Jeg digger også soulkoringen, blåserne, hammondorgelet og den rå vokalen på I Can Dance og Love Strikes (sydende sørstatssoul!). Og ikke minst den rørende vakre balladen Little Bird, med drammenser Rebekka Nilsson på nydelig harmonivokal.

De seks første låtene er tidvis meget bra. Men så faller kvaliteten på det som vil utgjøre side B på vinylutgaven, som ventes i 2023. Det blir for mange anonyme ballader. Men jeg liker trompetspillet på To The Bone og Stubborn Flowers, strykerarrangementet på Sansa's Wedding Song og vokalen til Katy Moffatt (Hughs søster) på balladen Simple Love.

To The Bone byr på hele 14 låter, god produksjon ved Ole Jørn Myklebust og 23 musikere, hvorav to er fra Chatham County Line.