Prog burde være tjue minutter lange spor som bruker lang tid på å utvikle seg og skal være av den type at du må jobbe for å komme inn det, skal det ikke? Ikke om du spør norske Maraton, som nå er ute med sitt andre fullengder. Og heller ikke om du spør Steven Wilson, som uten tvil må ha vært inspirasjonskilde for vokalist Fredrik Bergersen Klemp, gitarist Simen Hundere Ruud, slagverker Frank Nordeng Røe, keyboardist Magnus Johansen og bassør Ruben Aksnes under arbeidet med andrealbumet sitt.

Nydelig vokal og uventet catchy hooks til tross, musikken tar deg med på en reise med uventede vendinger og er en slags miks av rock, pop, prog og post rock. Alle genre sømløst blandet til et helstøpt album.

Ta Perdurant Lives som et eksempel. Den later som om den er musikk for skostirrere men er fylt med en reggae-lignende stemning og har sekvenser som er tilnærmet sakrale.Tekstene er prog-aktige nok. Vi er ikke på Jon Anderson-nivå men ifølge bandet er de en rar miks of nihilisme og romantisk melodrama. Mon det, jeg har uansett til tider problemer med å fange meningen (hva er en Boltzmann Brain for eksempel), men det er jo akkurat slik prog skal være!

Det sies at andrealbumet skal være så vanskelig, men jeg ser ingenting annet enn en solid progresjon (he he) fra debutalbumet til Maraton, og jeg er glad for at jeg har min positive omtale av dem fra Trondheim Rocks i 2019 i behold.

Høydepunktet på albumet er A Body of Your Own, som også er albumets lengste spor på bare sju minutter. Tankene mine går veldig til både Steven Wilson og Radiohead. Her pøses det på med piano og strykere og stor stemning. Prog nok for meg.