Det går stadig lengre tid mellom hvert nye album fra Real Ones, som ble startet i Bergen i 1994 da medlemmene var tenåringer. De samme fem spiller på Love Your Mother, som er oppfølgeren til den noe skuffende Hey Future, Hey Past (2016).

Real Ones er erketypiske på de første låtene her, med allsangvokal, flerstemte harmonier og en rekke strengeinstrumenter. Tittelkuttet Love Your Mother har i likhet med det flotte platecoveret og Breathe miljøvern som tema. Sistnevnte skiller seg ut ved å være en ballade med Hawaii-stemninger og congas.

Early Evening er et høydepunkt på plata, med tøft bass-spill, mange fine detaljer i lydbildet og en lekker gitarsolo. Like bra folkrock er The Feeling, som har et uimotståelig refreng.Still You Believe byr på fiolinsolo ved David C. Vogt, som er bandets hovedvokalist og låtskriver ved siden av Jørgen Sandvik. De søramerikanske stemningene fra instrumentalen Sunrise in the Andes fortsetter på Don't Need A Heartache.

Men egentlig er side B på denne lp-plata en liten nedtur etter den overbevisende side A. Uansett er Love Your Mother godt album som vil glede fansen. Real Ones er dessuten et meget godt liveband. De besøker Union Scene i Drammen 28. januar.