Fem år etter den selvtitulerte debuten og tre år etter oppfølgeren, Midnight Manor, er bandkollektivet The Nude Party ute med sin tredje plate. Singelen Ride On signaliserte at bandet ikke har tenkt å endre på oppskrifta, men å kjøre på innafor det litt småskeive countryrock-segmentet de har blitt så gode på. Rides On bekrefter det inntrykket, men albumet viser også en utvikling i å komponere låter.

North Carolina-bandet skriver fengende sanger med vittige og poengterte tekster. Det er mye kreativitet og lekenhet i det musikalske, og gjengen har en spesiell teft på gode refrenger. Det er særlig den første delen av Rides On som har fotfeste i den såkalte Nude Party-stilen, selv om hitpotensialet som lå i Chevrolet Van fra debuten, og i Time Moves On fra andreskiva, mangler. Men her er en rekke sterke låter som vil glede deg som lytter, og som vil understreke hvorfor du liker akkurat dette bandet.

Det T. Rex-aktige gitarriffet i åpninga Word Gets Around setter tonen, etterfulgt av Hard Times (All Around), Beatles-inspirasjonen i Hey Monet, og den litt mer funky snerten i Polly Anne. Dette er tøffe låter og gjenkjennelig The Nude Party.Fra andresingelen Somebody Tryin´ to Hoodoo Me og utover albumet, får vi en litt annen side av The Nude Party. Ikke en total forandring, men et hint av progresjonen bandet har hatt i løpet av de fem-seks årene siden de albumdebuterte. Låtene øker i lengde og strukturene og uttrykket er ikke like småskeiv countryrock som tidligere. De utvider repertoaret, mer soul, en annen kvalitet. En slags Black Crowes-feeling sniker seg inn på siste halvdel av Rides On. Disse låtene har en annen tilnærming og det lover godt for The Nude Partys videre karriere. Forsetter de i dette sporet, blir det svært interessant å høre hva de kommer opp med neste gang de lanserer plate.

The Nude Party fungerer utmerket når de bare er The Nude Party og spiller opp til fest med sin folkelige vibb. Samtidig gir Rides On oss flere smakebiter på en fornying og utvikling i låtskriverkompetansen. Å følge The Nude Party så langt har bare vært morsomt. Ting tyder på at det kommer til å fortsette. Det er en spilleglede og oppfinnsomhet blant musikerne som ser ut til å bli bedre og bedre for hver utgivelse.

Og for deg som er nysgjerrig på å se kollektivet fra scenen, så har du sjansen 9. juni under Loaded i Oslo. Ryktene sier at de er et forrykkende liveband. De skuffer nok ikke der heller.

Bandets hjemmeside her