Sweetheart var en trio da de fikk Spellemannprisen for debutalbumet Sweetheart (2020) i countryklassen. Året etter kom minialbumet I Remember Us, My Dear.

Nå er de en duo bestående av låtskriver, gitarist og hovedvokalist John Arne Ø. Gundersen og Anne Mette Hårdnes på keyboards og harmonivokal. De synger tostemt på åpningslåta In The Falling Rain, som slår an tonen for hele I Will Love You When The Morning Comes. Jazzveteran Nils Petter Molvær spiller vakker trompet på denne og andre låter. Blant annet kan vi nyte soloer på May 29 og Like Shadows in the Night.Sistnevnte er blant høydepunktene på denne stillferdige, vakre plata, sammen med den inderlige, nydelige duetten We're Not Going There Yet, der Fats Kaplin spiller en dobro-solo. Denne legendariske amerikanske musikeren og norgesvennen bidrar også med fele og steelgitar, og banjoplukking på Go Easy - ei fengende låt som er blant platas beste. Duoen kan godt lage flere uptempolåter.

Jeg digger også singlen These Summertime Blues, som har mektige strykere ved Haldens allsidige Freddy Holm. Han bidrar faktisk på det meste av plata. Og haldenser Kai Andersen, som egentlig hadde pensjonert seg, har produsert plata i studioet han etablerte i 1986: Athletic Sound.

Det har egentlig ikke vært noen utvikling i Sweethearts sound og musikk siden debuten. Men hvis dere som meg liker dvelende, langsomme, lavmælte og stemningsfulle sanger i skjæringspunktet folk/americana, så er I Will Love You When The Morning Comes midt i blinken. Side A på lp-en er noe ensformig, men det er mer variasjon på side B. Jeg vil også skryte av det stemningsfulle, lekre coverbildet til Anette L'orange.