I sitt hjemmestudio i Tønsberg har Per Fredrik Kjølner (71) i årevis spilt inn store mengder musikk. Mest kjent er han for musikken til barnefilmene om Gråtass. Tidligere har han vært gitarist og låtskriver på albumene til rockebandene Tornerose og Big Spenders. Og siden 2017 har han spilt gitar i legendariske Beatniks.

Under navnet Kjølner & Co lagde han et norskspråklig minialbum i 2007 som samme år avfødte den lille Norsktoppen-hiten Best om sommer'n. Nå har han gitt ut et album med 13 engelskspråklige låter og to instrumentaler, Vol 1. Han spiller alle instrumenter her unntatt trommene og litt av bassen.

Det er høydepunkter tidlig på plata: No Easy Ride, Makin' It Easy og den morsomme How I Spent My Holiday. Dette er medrivende, velprodusert popmusikk med hans lyse stemme i forgrunnen og plenty med mandolin og 12-strengersgitarer. En referanse for disse tre låtene er R.E.M.En kontrast er det psykedeliske, Byrds-aktige rockegroovet på How's Tricks. Den beste rockelåta er Mystery. Og det er et herlig driv på den Dire Straits-inspirerte Old Folk's Farm.

Aller best liker jeg balladen All The Love in the World, som handler om oppvekst. Den har en nydelig melodi og flott refreng. Helt til slutt får vi en fin versjon av Buddy Hollys eviggrønne Learning The Game.

Ikke alle låtene på Vol 1 holder like høy standard som dem jeg har nevnt. Men alt i alt vil jeg si at Kjølner & Co har lagd et godt og variert album. I løpet av de 55 minuttene er det en rekke låter som egner seg for spilling på radio.

Det fins en cd-utgave av albumet, som ellers kan strømmes.