Friends debuterte tidligere i år med den tidvis glimrende Manifest! og det var trangt om plassen da Samantha Urbani & co entret scenen i Klubben like før klokken fem første dagen i Middelalderparken.

Samantha Urbani er frekk og leken som frontfigur, men hennes vokale prestasjoner holder dessverre ikke mål i Klubben onsdag. Hun når ikke langt ut over scenekanten og etterhvert som den korte konserten skrider frem blir det surere og surere. Det absolutt bunnivå nås definitivt når den ellers fremragende singelen I'm His Girl radbrekkes mot slutten av konserten.

picture

Samtidig så skal det sies at gruppen har mye bra låtmateriale fra Manifest! å by på og at Samantha er flink til å involvere Øyapublikummet underveis. Hun tar seg blant annet en tur ned fra scenen og danser med utvalgte tilskuere i tillegg til å starte dansekonkurranse med premieutdeling. Morsomme innslag, men jeg skulle ønske det musikalske nivået hadde vært høyere denne onsdags ettermiddag.

At Samantha Urbani og resten av bandet utelater den største gromlåten fra debuten, Ideas On Ghosts, føler jeg meg virkelig lurt. De innbydende basslinjene og den simplistiske synthen kommer aldri til sin rett i Klubben. La oss håpe at Brooklyngruppen har fått seg enda noen timer i øvingslokalene før de besøker Norge igjen. Skuffende!Foto: Tord Litleskare