Jeg skal innrømme at jeg elsker de polerte og strøkne produksjonene som preger Feists tidligere plater, men på fjorårets Metals har canadieren manet frem et mørkere, råere og ikke minst mer dramatisk uttrykk. Dette uttrykket ble på glimrende vis videreført til Øyafestivalens nest største scene onsdag kveld.

Det var låtene fra Metals som preget konserten til tross for et par dykk ned i hennes etter hvert velfylte katalog. Både My Moon My Man og The Limit To You Love fra The Reminder ble spilt, dog med et røffere og oppdatert lydbilde. Det kledde låtmaterialet hennes godt.

picture

Med seks musikere på scenen blir det også et kraftig lydbilde komplett med looping av vokal og effekter. Måten Feist nærmest røsker løs gitarstrengene og vrenger seg på scenen minner mest av alt om Patti Smiths scenefremtoning.

Det er med andre ord lite igjen av den polerte Feist som covret Bee Gees Inside And Out (forøvrig en glimrende versjon - Hør den!) i 2004, men igjen står det kanskje noe enda bedre for den drøye timelange konserten på Sjøsiden ga virkelig mersmak.Foto: Tord Litleskare