picture

Sugar-klassikeren Copper Blue feirer 20-årsjubileum i år, og i den anledning fikk Øyafestivalens Vika-scene storfint besøk av Sugar-frontmannen og Hüsker Du-legenden Bob Mould. Med seg hadde han Jason Narducy på bass og John Wurster, kjent fra Superchunk og The Mountain Goats, på trommer, og sammen fremførte de Copper Blue fra ende til annen.

Når setlisten består av et knippe låter av kaliberet Copper Blue består av skal det godt gjøres å kløne til konserten. Dermed er det neppe noen overraskelse at Mould leverte en knallkonsert i kveldssolen denne Øya-onsdagen. Fra åpningslåten, sjarmbomben The Act We Act, og helt til avslutningssporet Man on the Moon holdes energinivået oppe, med unntak av den hakket roligere grungeflørten The Slim. Denne etterfølges av hiten If I Can’t Change Your Mind, en glimrende power-pop-klassiker som i Øya-utgave var vel så fengende som på plate, med en kledelig energiboost fra den smittende spillegleden til Mould og bandet hans.

Hoover Dam, Fortune Teller og singlene Helpless, Changes og A Good Idea er knallsterke låter på egne ben, og når man får dem servert på rekke og rad og påminnes at de alle kommer fra ett og samme album er det virkelig en imponerende oppvisning i indierock Mould byr på. Albumet ble fremført uten unødvendige pauser og småprat mellom sangene, til strålende jubel fra Øya-publikummet.

Først etter at de ti albumlåtene var ferdigspilt bød Mould på litt hyggelig “stage banter”, og presenterte den første av et knippe ekstralåter. En ny låt ved navn The Descent fikk god mottakelse fra Vika-scenen, før Mould bød på noen ekstra godbiter for fansen. Hüsker Dü-klassikerne Celebrated Summer og Makes No Sense at All fikk avslutte kveldens konsert.

Når utgangspunktet er så gjennomført solid som Copper Blue er det ikke stort som skal til for å gjøre det til en knakende god konsertopplevelse. Ikke uventet var det også en ren fornøyelse å få oppleve det i sin helhet rett fra Bob Moulds hjerte, hjerne og passende metallic-blå Stratocaster.
Foto: Tor Orset og Amund Østbye

Bob Mould på nett