De fleste har fått med seg den dansbare Horizon fra den Oslobaserte trioen Philco Fiction etter massiv radiospilling. På Øyafestivalens andre dag leverte Turid Solberg og hennes to medmusikanter en overbevisende og leken forestilling i synthpop.

Den synthbaserte sounden fra fjorårets Take It Personal overføres på utmerket vis til sceneformatet. Sist jeg hadde gleden av å se Philco Fiction var det foran et fåtallig publikum på Hovefestivalens største scene tidlig på dagen. Låter som I Want You og The Youth falt definitivt mer i smak hos Øyapublikummet.

picture

Turid Solberg sprader rundt på scenen og leverer strålende vokalmessig. Etter hvert kommer også tre kvinnelige dansere ut og flankerer henne mot slutten av konserten. Fjollete, men bra sceneshow og selvfølgelig får vi også Horizon på tampen.

Alt i alt ble det en fin oppvisning i dansbar pop med intrikate og delikate arrangementer, men jeg ser gjerne Philco Fiction på en enda mindre innendørsscene neste gang. Da tror jeg nemlig at de kan snuse på toppkarakteren.Foto: Tord Litleskare