picture

Bestående av medlemmer fra Audiopain og Obliteration burde Oslo-bandet Nekromantheon være enhver thrash-entusiasts våte drøm. Mange har nok fått med seg hypen rundt årets kritikerroste Rise, Vulcan Spectre, for det var relativt folksomt i teltet som utgjør publikumsområdet til Klubben-scenen fredag ettermiddag. De oppmøtte fikk en energiinnsprøytning i form av en knallhard og eksplosiv oppvisning i thrash metal anno 2012.

pictureIkke bare inkorporerer Nekromantheon nok elementer av klassisk åttitallsmetal, av typen Sepultura og Sodom er kjent for, til å få enhver metalnostalgiker til å felle en tåre. Med death metal-influensen fra vokalist Sindre Solem og gitarist Arild M. Torps andre band, Obliteration, tilfører de også et mørkere, tyngre element til det allerede knallharde uttrykket.

Tittelsporet fra den nyeste platen sitter som et skudd, med ekstrem presisjon i instrumentføringen og Solems beinharde vokal. Coven of the Minotaur og Twelve Depths of Hades, også høydepunkter fra det nevnte albumet, leveres også med en åpenhjertig entusiasme og gitar- og trommebriljering som mottar anerkjennende nikk og adspredt hedabanging fra det kresne Øya-publikummet som tødde opp mer og mer i løpet av konserten. Nekromantheon sto for et herlig aggressivt sett, og sørget for at også metalfansen fikk sitt denne fredagskvelden.
Foto: Erik Moholdt

Nekromantheon på Bandcamp