Et halvt år etter at Den Svenska Björnstammen slo stort igjennom med landeplagen Vart jag mig i världen vänder har de underholdt mennesker med sitt elleville sceneshow utallige ganger, men at de hverken har gått lei eller mistet gnisten fikk de bevist da de sto på Kanonscenen på Pstereo fredag kveld.

Med en intro tatt (nesten) rett ut fra sci-fi-klassikeren "Nærkontakt av tredje grad" spratt de glade bjørnene ut på scenen en etter en, og dro i gang som Mörkt Kallt Ljus, Dansmusik og publikumsfavoritten Trumma Trumma.

picture

Kledt i like hvite Björnstammen t-skjorter, med to gigantiske totempæler og et mylder av folk på scenen blir Den Svenska Björnstammen-konserter aldri kjedelige, ei heller denne. Medlemmene danser rundt på scenen, hopper splitt- og sakse-hopp, blander inn fiolin og trekkspill der man minst skulle vente det, og ser ut som om de har det så morsomt på scenen at man ikke kan la være å la seg rive med i dansen i publikum heller.

Mellom låtene fikk vi noen mer eller mindre forvirrende taler om de kommende låtene - enten historiene var relatert til låtinnholdet eller ikke - og da bandet satte i gang med Svalkar Vinden, Ledig og Flyga var det full dans langt oppover i bakkene på Marinen. Når så megahiten Vart Jag Mig I Världen Vänder eksploderte fra scenen var festen et faktum, og Den Svenska Björnstammen vant (den imaginære) prisen for morsomste konsert på Pstereofredagen.