I sitt femte år har festivalen Jugendfest flyttet fra gaten midt i Ålesund sentrum til byens storstue og fotballarena, Color Line Stadion. Men da man kommer inn er det lite som minner om at her til daglig spilles fotball, banen er omgjort til et lite festivalområde, med to scener og flere shopping-telt. Samtidig har dette byttet gjort at festivalen kan sikte seg inn på enda større artister enn tidligere, noe man opplevde allerede første kveld (torsdag). Da var det nemlig det britiske bandet The Prodigy som sto på scenen.

picture

Bandet, bestående av Liam Howlett, Keith Flint og Maxim Reality, har solgt mer enn 25 millioner plater siden debutplaten kom ut i 1992 og de har til nå gitt ut 5 studioutgivelser. Det seneste, Invaders Must Die, kom ut i 2009. Q Magazine har i tillegg ment at The Prodigy er ett av 50 band man bare må se live før man dør, og denne torsdagskvelden var det ”lille” Ålesund som hadde den muligheten.

picture

Det hele braket løst noen minutter etter at klokken hadde passert 23.30, og nå var det klart for høy volum, tung bass og et heftig lysshow man aldri har opplevd makan til i Jugendbyen. Fulle av energi spratt Keith og Maxim rundt på scenen, mens Liam fant sin plass bak en haug av maskiner og instrumenter. I tillegg hadde bandet med seg flere musikere på scenen, og sammen fylte de stadion med både kjente og ukjente Prodigy-låter fra hele karrieren.

picture Herlig med Breathe, fantastisk med Firestarter og ellevilt med Smack My Bitch Up. Bandet leverer så bra man bare håpet at de skulle gjøre, at de har holdt på i 20 år allerede er det knapt mulig å se, og ja, Keith Flint går fortsatt rundt med den doble hanekammen. Det var akkurat slik man hadde trodd at en Prodigy-konsert skulle være, og selv ikke den enormt tunge bassen, som man kjente godt i kroppen uansett hvor man sto, var med på ødelegge det inntrykket. Det var jo sånn det skulle være, for f…

Etter en drøy time går bandet av scenen, men etter kort tid er The Prodigy tilbake og gir publikummet, som dessverre har blitt færre utover natten (det var arbeidsdag for flere dagen etter), noen låter til før det hele avsluttes av Their Law. Slitne og fulle av inntrykk gikk man fra stadion, og selv om konserten nesten ble i lengste laget med tanke på hvor tungt fordøyelig materialet var, så kunne man likevel trygt fastslå at dette var den heftigste konsertproduksjonen Ålesund noensinne har hatt.

picture

Foto: Lars-Ove Håhjem