Marinen i Trondheim fylles fort idet Jonas Alaska & co inntar hovedscenen på Pstereo. Med seg på scenen har han omtrent med seg tre andre band. Mikhael Paskalev, Billie Van og Thom Hell. Konserten ble innledet av en svært jovial sørlending som kaller ham Norges Bob Dylan, noe Jonas Alaska ikke legger skjul på hverken musikalsk eller måten han går kledd på.

Det er en utrolig samspillt gjeng som løfter ham opp, og det hjelper stort at han har over dette året utviklet en utrolig scenetekke og sjarm som gjør at hans opptreden aldri blir kjedelig. Publikum underholdes mellom låtene med historier om doen bak scenen og hvordan forholdet til ham og kjæresten Billie Van begynte. Sympatisk.

Photobucket
Foto: Stian Holmås

Nonchalant står Mikhael Paskalev og Billie Van på hver sin side av Alaska og tar aldri fokus vekk fra frontfiguren. De forlater ham i ensom majestet på enkelte roligere låter som Oktober til publikums store fornøyelse. Tempoet og stemningen draes opp med favoritten In The Backseat og da lettes dansefoten hos enkelte publikummere. Vi får også høre nye uutgitte låter, blant annet I Saw You Kid med en ska-inspirert rytme som løfter stemningen ytterligere.

Ettermiddagskonserten avsluttes med enda en ny låt; If Only As A Ghost, en rolig melankolsk låt om hans avdøde onkel. Konsertene til Jonas Alaska er slik platen hans er; ektefølt og overbevisende – og overgangen fra album til scene fungerer veldig godt. Konserten er med andre ord akkuratt som forventet.