Indieveteranene Grandaddy splittet opp for 6 år siden, grunnet blant annet interne og finansielle problemer samt at medlemmene var utbrente etter å ha turnért i mange år. Deres siste album, Just Like the Fambly Cat var spilt inn to år tidligere, og var i lang tid det siste man hørte fra de amerikanske yndlingene.

Tidligere i år kom beskjeden om at bandet hadde gjort som så mange andre den siste tiden, bestemt seg for en gjenforening og en liten turné med et meget begrenset antall konserter - hovedsaklig festivaler. Pstereo i Trondheim var en av de heldige festivalene som fikk et av disse skjeldne besøkene! Lørdag kveld sto Jason Lytle & Co på Kanonscenen, foran en spent gruppe gamle og nye fans, sultne på å høre bandets gode gamle spacerock.

Og det var nok ikke mange som ble skuffet av den lille konserten vi fikk oppleve i bakkene på Marinen denne kvelden. Bandet - som noen år eldre nå levde mer opp til bandnavnet enn tidligere - hadde store problemer med lyden i begynnelsen av konserten, men jobbet innbitt med saken, og etterhvert løste det seg meget fint.

picture

Det var et fint sett vi fikk oppleve, med hovedvekten av låter tatt fra skiva Sumday. Fra bandet åpnet med El Caminos From The West og gjennom det meste av konserten fikk vi se videoer prosjektert på bakgrunnen, med alt fra kjærlighetshistorier til lekende hunder og katter. Vi fikk høre låter som Now It's On, The Crystal Lake fra skiva The Sophtware Slump og selvfølgelig Under The Western Freeway- låta A.M. 180 som fikk et så massivt jubelbrøl at til og med bandet måtte trekke på smilebåndet. I tillegg fikk vi høre My Small Love fra Summer Here Kids-singelen og Lost On Yer Merry Way før bandet ønsket oss velkommen til Norge!

Grandaddys musikk viser seg relativt uberørt av tid og trender, og bandet sto ikke mye tilbake for de andre konsertene som ble presentert på årets Pstereo - en godbit festivalen kan være stolt over å ha booket inn. Dessverre for bandet ble den siste delen av settet for mange i publikum kuttet litt kort, da konserten var satt opp i overkant nært kveldens finalekonsert med Mew, men flott levert av Grandaddy. Så får man håpe gjenforeningen gir mersmak og at de holder på enda en god stund lenger.