Det nye Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen i Oslo åpnet endelig for publikum denne helgen, og den offisielle åpningsdagen, lørdag, ble avsluttet på en meget passende måte for et museum med fokus på samtidskunst; en gratis konsert med det kreative kunstkollektivet Apparatjik.

Apparatjik, som består av Magne Furuholmen, Jonas Bjerre (Mew), Guy Berryman (Coldplay) og produsenten Martin Terefe, har i Norge kun opptrådt med sin ikoniske kube på kunstfestivalen Go With The Flø, men nå var det endelig Oslo sin tur. Den store kuben var plassert i meget passende omgivelser i atriumet foran hovedinngangen til museet, omkranset av publikum på alle kanter, og det som Oslofolket og de tilreisende fikk oppleve denne kvelden var ulikt noe de fleste har sett tidligere.

picture

Det er nemlig ikke mye ved Apparatjik's opptredener som minner om vanlige konserter, men derimot en opplevelse både lydmessig og på det visuelle plan. Bandmedlemmene oppholder seg størsteparten av showet inne i kuben, mens visuals blir projektert på kubeveggene, slik at man ikke bare ser videoene, men også skyggen av bandet inne i kuben. Med gevir på hodet kunne gutta sees dansende inne i kuben mens vi fikk høre låter fra deres to album, We Are Here og Square Peg In A Round Hole.

picture

Apparatjik, som spilte på Roskildefestivalen i sommer, tok seg også en liten tur på utsiden av kuben, og sammen med den kanadiske artisten Lowell vandret de noen runder rundt den iført diskoball-drakter, boksehansker, pappvinger, og et keyboard. Med låter som Josie, Combat Disco Music, Snow Crystals og Tell The Babes er det et under at ikke fler har oppdaget denne gruppa, men for de fremøtte ved Astrup Fearnley denne lørdagsvelden var det en flott stund man fikk oppleve med Apparatjik. Showet varte bare en time, men med alle inntrykkene man fikk i løpet av den tiden var det likevel en fullverdig opplevelse - som fortsatt gjerne kunne vart lenger.

Se video fra showet her:

Apparatjik er også del av utstillingen I Wish This Was A Song på Museet for Samtidskust i Oslo, og vil i forbindelse med dette "synge jula inn" sammen med Sølvguttene 11. desember.