Tre år etter at Grizzly Bear sist besøkte Oslo og Rockefeller, er de tilbake med ny skive, og ny konsert på Rockefeller. At bandet syntes det var godt å være tilbake i byen syntes tydelig utfra mangfoldige twittermeldinger. Gutta fikk blant annet med seg Sondre Lerche-konserten dagen før, og uttrykket overraskelse over hvor mye “the boomtown” Oslo har vokst siden sist de var her. Også den friske luften ble bemerket!

Så da det var duket for konsert på Rockefeller fredag kveld var det et band i godt humør som entret scenen etter at det irske bandet Villagers hadde varmet opp publikum. Med veldig spesiell lyssetting av scena var det ikke mangel på stemning på Rockefeller denne kvelden. Bandet startet konserten med Speak in Rounds + Adelma før singelen Sleeping Ute fikk publikum til å juble og synge med. Singlene fra Shields er da også blant de mer sangbare låtene på den skiva, mens resten kan virke mer eksperimentelt enn det man er vant til fra den kanten.

picture

Men at Grizzly Bear på Shields er mer eklektiske og noe mindre eteriske enn på gjennombruddsskiva Veckatimest og de andre forgjengerne gjorde egentlig ingenting live. Det ga isteden musikken et uventet ekstra element: støypop! Melodiene var fortsatt i forsetet, men i fler partier av konserten fikk vi faktisk oppleve Grizzly Bear-støypop. Veldig spennende, men i overkant høyt volum på musikken ødela en del av de finere detaljene som rett og slett ble forvrengt på grunn av lyden. Dette gjalt spesielt på de mer vare låtene deres, som nydelige Gunshy, Foreground, og Lullaby. Spesielt sistnevnte, som med sine allerede vrengte gitarer totalt fikk kvalt den fine vokalen. Utover i konserten ble lyden noe mer balansert, men selv med sterke ørepropper var det av og til nesten smertefullt.

Mellom låtene tok bandet seg tid til å småpludre med hverandre og publikum, og vi fikk atter en gang høre deres begeistring for “Boomtown Oslo” som var den første Europeiske byen de spilte i, tilbake i 2005. De virket genuint knyttet til byen, og publikum viste tilsvarende høylydt hvor godt de likte å høre dette.

picture

Andre høydepunkter i konserten var blant annet I Live With You, singelen Yet Again, Ready, Able og utrolig vakre While You Wait For The Others som egner seg utmerket i et liveformat. Bandets største hit Two Weeks var også et soleklart høydepunkt i konserten, mens publikum i alle tre etasjene på Rockefeller lyttet med salige smil om munnen. Hovedsettet ble avsluttet med Sun In Your Eyes, før bandet etter en liten pause kom tilbake og gledet publikum med tre låter til, deriblant On A Neck On A Spit som fikk en av kveldens største jubelbrøl fra publikum.

Siste låt for kvelden – etter lovnader om at bandet skulle komme tilbake igjen snart - var en nydelig akustisk versjon av All We Ask, før folk vandret videre ut i den kalde oktoberkvelden, varme om hjertet etter en fantastisk vakker konsert av Grizzly Bear.