Urørtfinalen gikk nok en gang av stabelen på Studentersamfundet i Trondheim, hvor årets finalister bestod av Drømmepopverket Ekkolodd, rapperen Phil T. Rich, elektronikaartisten Intertwine, hardcorepunkgjengen Bits Between og singer/songwriter Synne Sanden, skulle tevle om å bli årets urørt. Etter å ha bli stemt frem som ukens urørt gjennom året er disse fem finalistene blitt valgt av en jury, i motsetning til tidligere år hvor det har vært mye blæst rundt finaledueler hvor ukens urørt-artister sanker stemmer for å kunne reise til Trondheim og være en del av de siste fem finalistene. NRK kutter ytterligere ned på musikksegmentet sitt.

 photo phil_zpsbc4d9456.jpg
Foto: Fotogjengen,samfundet.no

Uansett, etter at fjorårets vinner, og plateaktuelle, Mikhael Paskalev leverer vinnerlåta si I Spy; spiller alle fem sine finalelåter. Synne Sanden er først ute med King in my Kingdom; en knallsterk poplåt med et altfor fengende refreng-ish. Nestemann er Phil T. Rich med Gal, selvsikker, sjåvinistsk og arrogant opptreden; akkuratt slik vi liker rappere. Uten tvil kveldens beste opptreden. Ekkolodds Perler, er en combo av Kråkesølv og Youth lagoon, men dessverre anonymiseres de av de andre artistene som tar veldig mye plass. Finalens metallkvote presenteres av Bits Between, som opptrer litt i rykk og napp, og blir til tider stillestående. Neppe deres feil, et lite engasjerende publikum sørger for at energien deres ikke når ut til salen. Intertwine er sist ute med So What. Kveldens beste låtopplevelse; en rolig drømmende låt med en basslinje i verdensklasse.

Til slutt snapper Phil T. Rich seieren foran Synne Sanden og får æren av å innta tronen i storsalen senere og presentere et helt livesett. Samtlige artister har konserter rundt omkring på de ulike konsertlokalene på samfundet iløpet av kvelden. Av andre sterke opptredener, er Intertwine sin å trekke frem. Intimt konsertlokale, hvor den rolige ambiente musikkformen passer bedre.

Om konurranseformen er optimal kan diskuteres, men å delta i finalen i seg selv er en bragd, og er en sterk indikasjon på hvilke artister som man bør følge med på fremover.

 photo ekko_zps33884353.jpg
Foto: Fotogjengen,samfundet.no

 photo intertwine_zps9f19e7f4.jpg
Foto: Fotogjengen,samfundet.no

 photo bitsbetween_zpsd68a1793.jpg
Foto: Fotogjengen,samfundet.no

 photo synne-1_zps264fa393.jpg
Foto: Fotogjengen,samfundet.no