Årets første by:Larm-konsert for min del er Ludvig Moon – en 22 år gammel gutt fra Hamar som heter Anders Magnor Killerud. Ludvig Moon er ifølge Facebook Killerud ”pluss venner”, og det eneste jeg vet om ham, bortsett fra det jeg har lest av informasjon på nettet, er at han spilte med Team Me før og at ryktene skal ha det til at han er ganske flink. Jeg har også de siste dagene hørt låtene som er å finne på Urørt, noe som har fått meg til å glede meg veldig til denne konserten.

 photo 001_zps42003e3e.jpg

På Sentrum Scene spiller Ludvig Moon sin andre konsert noensinne (den første var på Gut Feelings #2 i fjor). Med seg på scenen har Killerud syv musikere, blant andre Thomas Meidell (Samuel Jackson 5, tidligere Team Me) og Jørgen Nordby (Making Marks, Moddi), og sammen gjør de det svært hyggelig å være publikummer denne torsdag kvelden i februar.

En usedvanlig sjarmerende tilstedeværelse på scenen og litt storslagen, naiv, uanstrengt og veldig, veldig fin musikk får vi servert. Stemningen er god, folk smiler, er fornøyde, og jeg synes det er synd at det ikke er flere her og overværer konserten.

Live heller lydbildet mot 90-talls skrangleindie i Built to Spill- og Pavement-stil, mens de innspilte låtene er mer orkesterpoporientert og fremstår for meg som en slags mellomting mellom Sufjan Stevens, Team Me og Loney, Dear.

 photo 002_zps5ca97c29.jpg

”2013 blir et bra år!”, står det på Ludvig Moons Urørt-side, og det jeg tror jeg jammen stemmer for Killeruds vedkommende.

Tips: De som ikke fikk med seg konserten på Sentrum Scene denne kvelden, har sjansen igjen på Herr Nilsen lørdag 21:30.

 photo 003_zps07ea3f50.jpg
(Foto: Ellen Lund)