Den danske disco-prinsen Vinnie Who gjør det enormt bra i hjemlandet, men er et litt mer ukjent navn her i Norge. Med sin rytmiske musikk har Niels Bagge, som han egentlig heter, blitt nominert til fler musikkpriser i Danmark, samt vært hjelpedommer i danske X Factor 2013. I går spilte Bagge & co på by:Larm, og det var en stilfull og upbeat konsert vi fikk serverti Wimp-teltet klokken halv ett på natten.

picture

Det var en stor gruppe mennesker som inntok scenen, og ga oss låter som allerede har vært hits i Danmark, samt smakebiter fra det nye albumet Midnight Special som slippes mandag. En stor ulempe for bandet var Turbonegro – et høydepunkt for mange - som var forrige band ut på scenen, De fleste publikummerne hadde allerede forsvunnet ut av teltet lenge før Vinnie Who tok til scenen, men låter som What You Got Is Mine, Remedy og den splitter nye singelen The Wiggle lokket fler inn igjen i løpet av konserten. Vinnie Who har en meget spesiell sangstil, og med den rytmiske disco-beaten i bakgrunnen blir det et helt særegent sound man ikke hører mye av nå til dags. Live kompletteres det hele av klesbevisste Niels' visuelle uttrykk, og et liveband som ikke er redde for å leve seg inn i musikken.

Wimp-teltet var nok ikke helt arenaen for akkurat denne musikken akkurat denne natten, men for de fremmøtte var det en helt kurant konsert for de som allerede kjente til musikken, og en helt grei introduksjon for de som ikke hadde hørt Vinnie Who tidligere. Bandet spiller også på Jaeger fredag kveld, muligens en noe mer passende arena for et band som har potensiale til å gjøre det bra også her til lands.