photo efterklang1_zpse080b5ed.jpg

De som hadde gleden av å se Efterklangs knakende gode konserter under by:Larm i 2010 ventet seg kanskje et mer energisk show også denne gang. Fredag kveld bød de danske elektropopheltene på en langt roligere affære, hvilket passet bra ettersom konserten fant sted i ærverdige Kulturkirken Jakob. Låtene var også hentet fra bandets nyeste fullengder, Piramida, som er langt mer minimalistisk enn mye av det de har gitt ut tidligere.

Bandet åpnet med det som også er åpningssporet på albumet; den kjølige elektropopballaden Hollow Mountain. Etter å ha hilst på engelsk til et publikum som ikke så ut til å la seg fornærme av mangelen på dansk stage banter, fulgte de opp med et fint samspill mellom vokalist Casper Clausen og bandets faste live-korist Katinka Fogh Vindelev på den dystre Sedna.

Innledningsvis virket de velkledde danskene litt stive og ukomfortable, til tross for Clausens småarrogante blunk, nikk og stadige “ok”-tegn. Vendepunktet kom nokså tidlig i settet, da bandet virkelig tødde opp, slapp seg løs og lekte både med publikum og hverandre. Clausen viste frem vinylomslaget med bilder fra Spitsbergen, der det som skulle bli deres andre album på det anerkjente britiske selskapet 4AD ble innspilt. Han fortalte at de ønsket å gi noe tilbake til Norge, og etter tilskuernes jubel å dømme var de mer enn fornøyde med den høflige gesten.

 photo efterklang2_zps8f3ba5fb.jpg

Avslutningssporet på Piramida, den lekre åttitallsflørten Monument, ble levert i en friskere utgave enn på platen, og lys- og backdropeffekter som gjorde konserten i de allerede flotte kirkeomgivelsene enda mer stemningsfull.

Til slutt, langt på overtid, spilte Efterklang en akustisk versjon av Apples. Clausen fortalte at de egentlig ønsket å bruke kirkeorgelet, men lot være ettersom det var koblet til høyttalere og bandet ikke ønsket å høres ut som Justice. En lattermild Clausen satte seg tett inntil publikum, og resten av bandet var samlet på rekke bak ham med diverse perkusjonsinstrumenter og det vesle portable orgelet. De mange fremmøtte bidro med tramping og klapping i takt med de lystige danskene, som så ut til å kose seg glugg på det som skulle vise seg å være en særdeles stemningsfull by:Larm-konsert.
Foto: Ida Skogvold

Efterklang på nett