Finske French Films er et relativt nytt band, men har allerede oppnådd mye positiv oppmerksomhet rundt musikken sin. De slapp EP-en Golden Sea i 2010 og debutskiva Imaginary Future ble sluppet i slutten av 2011 til strålende anmeldelser i inn- og utland. De har spilt på blant annet Roskilde, og vant årets European Border Breakers Awards i Nederland som “Beste nye europeiske band”.

picture

Musikalsk ligger de et sted mellom melodisk punk og surferock, med sound og klang litt i samme gate som The Vaccines. Selv nevner de Beach Boys, The Jesus And Mary Chain og The Ramones som inspirasjon. Lørdag kveld opptrådte de i Wimp-teltet på by:Larm, og publikum fikk oppleve en halvtime fylt av munter og svært så fengende musikk av de unge guttene. Vi fikk blant annet høre låter som Wish I Could Take You With Me Now og You Don't Know, og at guttene til tross for sin unge alder allerede er meget rutinerte på scenen var det ingen tvil om. Strålende samspill på scenen, flotte låter og meget allsangvennlige partier lot publikum stå igjen med store smil om munnen og selv om teltet ikke var tettpakket var det veldig god stemning og tilløp til dans foran scenen.

Det skal noe til for et så godt som helt ukjent band å overbevise et kritisk publikum på kun en halv time, men French Films viste oss helt tydelig hvorfor de har vunnet priser, fått toppkarakterer på musikken sin, og blitt booket inn til by:Larm. Et meget spennende band som mange nok vil følge videre også etter festivalen.