Highasakite ga ut et av de mest kritikerroste norske albumene i fjor, er nominert til Spellemannprisen i kategorien årets nykommer og er bekreftet til sommerens Roskildefestival. Det har vært kort mellom oppturene til det trondheimsbaserte bandet, og konsertene deres på by:Larm var det naturlig nok knyttet store forventninger til. Et nær sagt fullsatt Rockefeller vitnet om dette.

Det tar ikke lang tid før man forstår ryktet livebandet Highasakite har opparbeidet seg. Nærmest hypnotisk fyller de Rockefeller med sin drømmepop, Håviks myke og karakteristiske stemme og bandets behagelige sceneuttrykk. Deres scenefremtredelse er nokså måteholden og på grensen til innadvendt, men med en innlevelse som gjør det ekte og nært. ”Scenestæsj” (hovedsakelig fjær og indianermaling) fungerer forsterkende på uttrykket og bandprofilen og er også med på å sette stemningen.

 photo DS001_zps0c5f751b.jpg

 photo DS002_zpsb2b24158.jpg

Popklassikerne (man kan vel begynne å kalle dem det nå?) Son Of A Bitch, Indian Summer og Winners Don’t Come Easy gjorde publikum spesielt fornøyde, og selv om bandet på enkelte låter fremsto som litt tamme, fløy de stort sett høyt og gjorde det veldig fint å være på Rockefeller lørdag kveld.
(Foto: Ellen Lund)