På fredag spilte årets kanskje mest hypa by:Larm-artist, Truls, sin debutkonsert, og lørdag kveld i WiMP-teltet spilte han sin andre konsert. Da Musikknyheter i begynnelsen av januar spurte et panel av musikkpersonligheter om å stemme frem hvilken norsk debutant de hadde mest tro på i 2013, var Truls å finne på toppen av denne listen. Forventningene til ham er mildt sagt høye.

Truls Heggero er tidligere vokalist i Lukestar og Truls and the Trees, og han beveger seg med sitt nye prosjekt inn i et nytt musikalsk landskap. Etter sigende beskjeftiger han seg nå med r&b, noe man fikk bekreftet da første singel kom ut i begynnelsen av februar. Out Of Yourself er en r&b-låt med elektropopelementer, sofistikerte beats og Truls’ karakteristiske falsettvokal i front. Det er en sterk låt som har alle kjennetegnene til en typisk hit, og den lover godt for det forestående albumet.

Etter å ha spilt for et fullt John Dee fredag, konserten som kanskje hadde by:Larms lengste kø, gikk Truls på scenen i WiMP-teltet lørdag kveld.

 photo 0111_zpsf2858e0a.jpg

Det er mange som har spekulert i hvordan dette nye musikklandskapet hans kom til å høres ut. Noen har ment det kom til å være mye elektronikk, mens andre har sett for seg en mer klassisk r&b-sound. Out Of Yourself ga oss en god pekepinn – og i teltet på Youngstorget fikk vi servert popmelodier i r&b-drakt med elektroniske innslag i samme gate som singelen. Samtlige låter hadde også den særegenheten som Heggero er kjent for og som man kjenner igjen fra både Lukestar og Truls and the Trees.

Den svært fengende singelen var som ventet konsertens høydepunkt, men det var opptil flere av de andre låtene som var av samme kvalitetskaliber. Vi fikk også avkreftet ryktene om at han har kastet gitaren, og det at han skiftet mellom å spille gitar og ikke å gjøre det, skapte en god balanse mellom låtene.

 photo 0112_zps0aff87ea.jpg

 photo 0113_zps119e6020.jpg

Truls kommer garantert til å prege musikkåret 2013 og vil etter all sannsynlighet bli å høre og se på diverse radiostasjoner og festivaler. Allerede i desember ble han bekreftet til årets Øyafestival.

Det skulle mye til for å innfri forventningene som hadde bygd seg opp i forkant av by:Larm, men Truls har all grunn til å være fornøyd med sine aller første konserter.
(Foto: Ellen Lund)