britiske Keane var andre band ut på torsdagens Norwegian Wood, og etter at folk hadde fått i gang festivalstemningen med NATW var det en mye større folkemengde som samlet seg foran scenen for å se Tom Chaplin & Co opptre i den grå ettermiddagen.

picture


Gutta tok til scenen med låta You Are Young. Bandet har vært gjennom sine problemer med blant annet rehab, men fremsto torsdag ettermiddag som et stabilt og rutinert band. Borte var usikkerheter og nervøsitet som av og til har preget deres liveopptredener, og de fremviste en ny trygghet og spilleglede som publikum visste å sette pris på.

Gjennom det timeslange settet fikk vi servert hits som Everybody's Changing og Is It Any Wonder, og vokalist Chaplin hadde god kontakt med publikum. Blant annet fikk vi høre at det var skjelden de spilte på steder som var enda surere og kaldere enn Storbritannia, men hva gjorde vel det når publikum var så mye penere her?

picture

On The Road var blant kveldens høydepunkter, og med hitparaden This Is The Last Time, Somewhere Only We Know og Bedshaped fikk publikum strukket på stemmebåndene. Det hele ble en trygg og grei konsert uten de helt store hødepunktene, som ofte lå på grensa til å bli kjedelig, men som ble reddet av hitlåtene.

Bandet avsluttet det hele med Crystal Ball, og både band og publikum så ut til å være fornøyde med ettermiddagen, været og temperaturen til tross.