Etter mange truende værmeldinger som varslet sur vind, regn og kulde gikk Norwegian av stabelen i betraktelig bedre vær enn truet. Grått og kjølig, men tørt. Noe de får fremmøtte nok var takknemlige for da britiske Noah & the Whale gikk på scenen i fremtiden tirsdag ettermiddag. Som første band ut på årets festival hadde de den noe utakknemlige oppgaven å starte hele ballet foran et så godt som tomt Frognerbad, bortsett fra en liten klynge kvinnelige fans foran scenen. Gutta lot seg ikke merke av hverken kulde eller tom slette men satte i gang festivalen med låta Give A Little Love til stor glede for gjengen foran scenen.

picture

Med hits som Tonight's The Kind Of Night, Waiting For My Chance To Come, og Give It All Back tok det ikke lang tid før klyngen foran scenen vokste, og spredte seg ut over hele bakken, uten at det noensinne ble hverken fullt eller veldig aktivt foran scenen. Om det var tidspunktet som var helt feil, mangelen på drikkevarer så tidlig på kvelden eller alderen på de fremmøtte som gjorde at det frem til helt mot slutten var rett og slett tamt foran scenen er ikke godt å vite, for guttene på scenen ga et flott show som nok hadde fortjent bedre respons fra publikum. Det var høflig klapping foran scenen mellom låtene, men ikke før mot slutten var det tendenser til allsang og klapping også underveis i sangene.

picture

Men med låter som There Will Come A Time, 5 Years Time og publikumsfavoritten Love of An Orchestra ble det likevel litt liv blant de fremmøtte. Og Når kjempehiten LI.F.E.G.O.E.S.O.N dukket opp som siste låt var publikum endelig varme nok i trøya til å være med på det som skjedde. Til tross for dette var det en fin åpning på festivalen, og en fin konsert av Noah & The Whale.