Sola stekte i Nesparken i Moss sentrum på Varnafestivalens andre og siste dag - lørdag. Ettermiddagen viste seg å tilby akkurat så perfekte forhold en festival ofte drømmer om - skyfri himmel og godt over 20 grader.

Nesparken flottet seg i dag, og på den lille scenen litt inne i skogen fant vi passende akkompagnement - en helsikes godbit av et funkjazzband. Badilon er et lokalt orkester med en meget frisk sjangermiks som gjorde seg bemerket både med supertighte jam sessions og en real rakker av en saksofonist i Pelle Lütken.

Denne konserten må sies å ha vært litt av en genistrek, rent spilleplanmessig. Publikum vokste stadig, og når klokka nærmet seg seks var det nærmest fullsatt på den beskjedne arenaen. Som vorspiel til kvelden var dette intet mindre enn bunnsolid. Ofte står band som dette i fare for å miste publikums tålmodighet under lange, seige jam sessions, men Badilon svøpte heller hele gjengen i deilige dansetrinn og upåklagelige musikalske ferdigheter.

Gutta på scenen så ikke ut som om de var mer enn 18-19 år, men viste ingen tegn til hverken vakling eller usikkerhet. Imponerende forestilling, og et spennende band å følge!