Det var duket for et av festivalens største navn, og det lot seg også avsløre i folkemengden foran scenen. Mikhael Paskalev er voldsomt populær for tiden, og det er intet mindre enn velfortjent.
I Nesparken lørdag var han på scenen rundt 18.15, og ettermiddagssola stekte fortsatt. Dette førte til en avslappet stemning hos festivalpublikummet, og følgelig også hos artisten på scenen.

Paskalev setter seg ned, og avslører sine planer om å gjennomføre sin første helsittende konsert. Den starter med den nydelige og såre Hey Joseph, og Paskalev briljerer med kun to våpen; stemmen og gitaren. Den følges glitrende opp med Susie, og så er alle pikehjerter vunnet, si.

Etter hvert får Paskalev selskap av Billie Van på scenen, og selv om hun ikke får gjort seg så fryktelig synelig akkurat i dag, fungerer disse to utmerket som en duo. En del av låtene krever backing, og det leverer Billie Van som forventet.

Litt utover i settet blir mangelen på band litt mer tydelig, men stemningen - og ikke minst settingen - tatt i betraktning er det helt OK å få nedstrippede versjoner av låter som ellers har et litt større lydbilde. På Jive Babe får Paskalev også hjelp av publikum, og det er vel et ganske ålreit backingband å ha.

Den sittende Mikhael Paskalev i Nesparken, i solnedgang, med en deilig innsjø som backdrop på scenen, en rolig skjærgårdsjeep som flyter inn bak brygga og skåler til festivalpublikummet i parken - Varna Festival var sexy på lørdag.