Like sikkert som at det kommer minst én kis med bart på Øyafestivalen, er det at det blir fest, crowdsurfing og kollektiv dansing under en Death by Unga Bunga-konsert.
De Spellemanns-nominerte mossingene fikk æren av å avslutte parkdagen under den første Varna Festival, og 22.00 må kunne kalles den perfekte timesloten å putte dem i.

Death by Unga Bunga spiller hardtslående garagerock med klare referanser til 60 og 70-tallets ballefranser, og er hinsides populære også her i hjembyen. Når vokalist Sebastian Ulstad Olsen tar tak i mikrofonstativet for første gang vet samtlige at hemningene og danseblygheten er på full fart utfor stupet. Hyggelig er det også å få oppleve et par låter fra det forestående tredjealbumet, og det var nok et smart trekk fra bandet; de fleste i publikum har nok sett Death by Unga Bunga minst én gang før.

Under favorittene fra debutalbumet Juvenile Jungle , som for eksempel tittelsporet, går gjengen foran scenen såpass amok at undertegnede vrikker foten i begeistring. Det er som muttern pleier å si; du har ikke vært ordentlig på Unga Bunga-konsert før du havner på sykehuset.

 photo dbub_zpse3dc2d20.jpg

Konserten avsluttes med en innstendig oppfordring fra vokalisten om å få flest mulig så nært scenen som mulig. Vi lystrer, og så er band og festivalgjengere nok en gang på fest sammen.
Sant å si finnes det knapt nok noen som er bedre på å skape fest og publikumsdeltakelse enn Death by Unga Bunga. Varna Festival var velsignet med et av Norges beste liveband som avslutning på en magisk dag i parken!Foto: Synne Øverland Knudsen