Det er en stund siden de gamle traverne i Bad Religion stormet inn på musikkscenen på 90-tallet, men bandet har holdt det gående siden og jobbet seg opp en imponerende katalog med utgivelser. Selv om håret er noe tynnere og uttrykket noe mer ned-dempet siden den gang er det fortsatt sprut i de gamle guttene, noe de beviste til fulle på Slottsfjells Kastellscene lørdag kveld. I tillegg viste de seg som et band fullt av humor og sjarme, og mellom låtene vitset de om alt fra analbleking til Aass-ølet ("Is that ASS??"). I tillegg fikk flagget på tårnet – som ble senket i begynnelsen av konserten – en egen “nattasang” av bandet, med en litt spesiell Bad Religion-vri selvfølgelig.

Greg Graffin "dad-danser" rundt på scenen og har det mer i kjeften enn i kroppen, men det gjør ingen verdens ting når det som kommer ut av den kjeften er så bra. Jay Bentley ved hans side er et fantastisk sidekick som nok fremstår som litt mer punkrock enn Graffin, og sammen med de andre medlemmene leverte de et fantastisk punkshow til et publikum som nok var noe mer variert enn det de er vant til på konsertene sine.

picture

Bad Religion har en vanvittig back-katalog, og vi fikk høre alt fra de gamle storhitsene som Punk Rock Song og American Jesus til nyere låter som Fuck You, Robin Hood in Reverse og, selvsagt med tanke på hvor konserten var, True North. Et annet høydepunkt var en av konsertens siste låterFuck Armageddon... This Is Hell!, komplett med allsang fra publikum. Under store deler av konserten var det gode forsøk på moshpit'er- ute i mengden, noe som kan være vanskelig på festivalkonserter med så stor variasjon blant publikum.

En flott konsert fra ringrevene som ikke på noen måte lar alder eller familieliv ødelegge arven de selv fortsatt holder i live, og som de forhåpentligvis vil fortsette med i mange år fremover.