photo atlanter_zpscb290fbd.jpg

Engascenen er stor, og litt for ofte blir litt for små band booket til denne scenen. For Atlanters vedkommende er det dessverre slik. Det norske bandet ga ut sitt debutalbum tidligere i år. Vidde har, med rette, fått svært gode kritikker, og jeg har gledet meg til å høre dem live for første gang i Middelalderparken.

Atlanter består av flinke musikere, både som soloartister og som kollektiv. Jens Carelius og Arild Hammerø er frontmenn og kjente på hver sin front for akustiske folkskiver. De spiller gitar og synger begge to og lager sammen med trommeslager og bassist, Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam, ørkenblues, eller viddeblues, som de selv karakteriserer det som.

Det starter pent med Tree Song, presist og ganske likt som på plate, og det fortsetter litt i samme stim de påfølgende låter. Det er i hovedsak på partiene med mer volum at de glimter til, mens det på roligere partier føles noe uengasjerende. Det er ingen tvil om at Atlanter kan spille instrumentene sine, men jevnt over fremstår musikken litt kald og uinspirerende. I perioder fremkaller ikke fremføringen noen spesielle følelser, verken av positiv eller negativ art, og dette har nok en viss sammenheng med det formatet det utspiller seg i.

Atlanters viddeblues kommer til sin rett deler av konserten, men i sin helhet oppleves den dessverre heller som noe tam.