New Zealand/Portland-bandet Unknown Mortal Orchestra slapp for en stund siden sitt andre album II, og gjorde seg med det bemerket også utenfor USA og Storbritannia hvor de lenge har vært på det musikalske kartet. Lørdag ettermiddag var det Øyapublikummets tur til å bli kjent med frontmann Ruban Nielson & co, og det var godt med folk foran Vikascenen til tross for kræsj med andre relativt store konserter samtidig på de andre scenene.

picture

Med musikk som blander rå gitarriff, rock og funk har Unknown Mortal Orchestra et litt annet lydbilde enn det vi er vant til både på radio og på vanlige festivalscener, og konserten ble et friskt pust for mange fremmøtte. Der musikken på plate er meget strukturert var det live litt mindre regler, og veldig mye mer gitarbasert. Det ble gitarsoloer og jamming både i og mellom låtene, og Nielson imponerte med både gitaren og tilsvarende dansing på scenen – selv om det kanskje av og til ble litt vel mye gitarsolo og litt vel lite strukturerte låter.

Likevel fikk vi servert en fin blanding av gamle og nye låter, og mange godbiter fra bandets korte diskografi, som How Can U Luv Me FFunny FFrends og From The Sun. Den største jubelen kom likevel på låtene Strangers Are Strange og Swim and Sleep (Like a Shark). Med ytterst lite publikumskontakt, lite smil å skimte og solbriller på gjennom hele konserten til tross for mørke skyer og noen få regndråper var det et noe upersonlig sett vi fikk servert, og det ville nok ikke skadet å ha litt mer kontakt med publikum, men bandet lot musikken tale for seg. Publikum heller så ikke ut til å la dette legge noen demper på opplevelsen, og virket fornøyde med Unknown Mortal Orchestras første konsert i Norge.
Unknown Mortal Orchestra spiller i Bergen i kveld, søndag 11. august.