Foals' tredje album Holy Fire sto frem som ett av årets (og fjorårets) mest etterlengtede album, etter at singler som Inhaler og My Number allerede hadde ertet ørene våre i løpet av 2012. I februar ble det endelig sluppet, og fikk fine kritikker, solgte til gull i England, og ble nominert til en Mercury Award for "Årets Album".

picture

Fredag kveld var det et forventningsfullt Rockefeller som tok i mot Yannis Philippakis & co. Fra første tone i introen var stemningen satt, og et feststemt publikum fikk gulvet til å gynge allerede før andrelåta Total Life. Stemningen holdt seg gjennom hele konserten, på låter som publikumshiten Providence, Red Socks Pugie, og ikke minst singelen – og hiten - My Number.

picture

Musikken til Foals strekker seg over et vidt register av følelser og uttrykk, også live, fra det helt innadvendte hvor bandet nesten lukket seg inne på scenen og bare såvidt slapp noe ut til publikum, til det stikk motsatte med tunge gitarer og energi som rev i de fremmøtte. Da musikken var på sitt mest utadvendte dro Philippakis det enda lenger; to ganger i løpet av konserten tok han seg en runde rundt omkring i publikum - og det var ikke bare gulvet som fikk nærkontakt, men også galleriet ble inkludert i rundturen som lot resten av bandet stå tilbake på scenen som backingband og lure på hvor det ble av vokalisten.

picture
Se fler bilder i galleriet nederst i artikkelen

Ellers var det ikke voldsomt mye kontakt mellom band og publikum, resten av bandmedlemmene fant seg pent i å spille andrefiolin til Philippakis, en dynamikk som fungerte relativt bra, men som ikke lot deg sitte igjen med noe særlig inntrykk av de andre på scenen. Musikalsk var de likevel stødige hele konserten gjennom, uten noen spesielle krumspring av noe slag.

Konsertens desiderte høydepunkter stemningsmessig var avslutningen på hovedsettet; storhitene Late Night og Inhaler, som fikk Rockefeller til å knake i grunnmuren med drivende gitarer og tung bass. Et publikum i ekstase jublet bandet tilbake på scenen etter en liten pause, og nok en publikumsfavoritt, Two Steps Twice fikk æren av å avslutte fredagsfesten.