Glam-rockerne i Steel Panther er snart klare med sitt tredje album All You Can Eat, og i den anledning er de på en omfattende turné. Denne måneden nådde turnéen Europa, og mandag kveld var det Oslo som fikk besøk av de fargerike guttene. Konserten, som opprinnelig skulle vært på Rockefeller, ble utsolgt meget raskt, og ble derfor oppgradert til storebror Sentrum Scene. Her ble det også utsolgt, og desperate fans har i flere måneder prøvd å oppdrive billetter. Det ble dermed en temmelig mye mer intim konsert enn det kunne ha vært. Bandets bassist, Lexxi Foxx, mente i et intervju med Musikknyheter som snart kommer online, at de nok ville prøve på Spektrum neste gang!

picture

At det var mandag kveld var ikke noe publikum lot seg merke med, og fans sto i kø i timesvis før dørene åpnet. Da panterne gikk på scena var det allerede skyhøy stemning og allsang, og stemningen ble ikke mindre eksplosiv da de kjørte i gang showet med Eyes Of A Panther fra bandets debutalbum Feel The Steel. Gutta spretter rundt på scena i åletrange glossy tights, slenger på håret, og poserer og opptrer om hverandre - ofte med koreograferte bevegelser! Lexxi Foxx tar seg mer eller mindre velfortjente pauser titt og ofte for å friske opp sminke og hår, trommis Stix Zadinia sitter trofast bak trommene, og vokalist Michael Starr og gitarist Satchel har publikumstekke til tusen der de småkjekler og spøker med hverandre, samtidig som de flørter med publikum.

Det var ikke få fans som fikk et håndtrykk eller et plekter i løpet av konserten, og midt oppe i alt dette spiller gutta fletta av de fremmøtte. For mange humorband går humor-delen på bekostning av musikken og live-talentet, men Steel Panther har gjennom mange år perfeksjonert live-showet sitt, og i tillegg til å faktisk skrive låter med musikalsk kvalitet, fremfører de dem også til absolutt godkjent! Med tidsriktige 80-tallselementer i musikken, og nikk til "samtidige" band og artister, er musikken både ekstremt catchy og velprodusert. Mellom låtene småprater gutta med hverandre og publikum, og i løpet av de forrykende halvannen timene konserten holdt på, fikk vi en salig blanding av standup, rockekonsert, og provokativ komedie.

picture

At Steel Panther er drøye er det ingen tvil om, med låter som Asian Hooker, og It Won't Suck Itself. De kunne nok vært vanskelige å svelge for noen og enhver, hadde det ikke vært for at det er så overdrevent tydelig at det er nettopp humor. Låt-tekstene kan få en farmor til å gråte og en far til å konfiskere hele CD-samlinger, men de fremføres med en så gjennomført eleganse, og med så glimt i øyet, at selv hardbarka feminister kan ta seg selv i å nynne på låtene. Det hele dras så langt at det går fra å være kleint til å bli morsomt, og gutta klarer på imponerende vis å gjenskape dette live på scena. De er de frekkeste 80-talls rockegudene, de er de sleskeste kvinnebedårerne, og de er de drøyeste mannsgrisene i rommet.

Av og til hører man stammeropet "BOOBIES" fra scenen, og nok en kvinnelig (og av og til mannlig) publikummer har falt for fortryllelsen til guttene på scenen. Hadde det ikke vært for at panterne straks avvæpner det med å gjøre narr av hverandres aldrende kroppdeler og jekker opp humoren en stund, hadde det muligens gitt en liten bismak, men gutta er klovner til fingerspissene og vet nøyaktig hvordan alt skal takles. En rekke jenter fikk også komme opp på scenen for sine 15 seconds of fame, før bandet pumpet konserten videre med Gold Digging Whore. Vi fikk også høre låter fra det kommende albumet, Glory Hole, Party Like Tomorrow Is The End Of The World og flotte The Burden Of Being Wonderful. En fanskare godt kjent med youtube sang med på alt som ble servert, men den største allsangen kom likevel på publikumsfavoritter som Death To All But Metal og Just Like Tiger Woods.

picture

Kalaset ble rundet av med allsang-anthemet Party All Day, og gutta avsluttet seansen like eksplosivt som det startet, i et fyrverkeri av en konsert som ikke hadde et eneste dødpunkt.