Girl Army fra Bergen er et band mange Oslofolk ikke helt har fått øynene opp for enda. Bandet er en slags Bergensk smeltedigel av erfarne musikere. Trommis Sigurd Haukaas og gitarist Yngve Andersen fra kritikerroste Blood Command, vokalist Sondre Haug og gitarist Bjarte Andreas Haugland fra det tidligere hardcore-håpet Social Suicide, og bassist Kjetil Grimsby Harr fra Fjorden Baby! Til nå har de utgitt en EP i 2012 og en split med Oslobandet Heksed. Få konserter på denne siden av landet hittil. Til tross for dette var John Dee velfylt torsdag kveld, og publikum klare for å se hva denne kvintetten hadde å by på.

Bandet starter intenst og brått, folk er nikke-på-hodet-med, noen få tenker nok at dette ble i det meste laget, og velger å forlate lokalet. Det skal sies at hardcore-gigs med denne type band krever sitt publikum for at helhetsopplevelsen skal klaffe. by:Larm-publikummet har nok ikke det som kreves til det i kveld. Musikken kan beskrives som intens hardcorepunk med innslag av black metal og trash, men en god sans for melodier i bunn. De spiller svært godt sammen, spesielt trommis Haukaas imponerer. Mye friske trommeinnslag!

Vokalist Sondre Haug skaper mye av showet denne kvelden, maken til energisk frontmann! Tankene går tilbake til da engelske Feed The Rhino varmet opp for Gallows for halvannet år siden(helt bajas vokalist). I kveld tok det ikke lang tid før Haug løp ut i salen, og man rakk så vidt å snu seg før han hang etter bena fra stolpene på siden av scenen, for å så stå på scenemonitorene mens han slo mikrofonen i pannen til punkbeaten. Det resulterte i en (planlagt?) blødende panne ganske fort. Hans opptreden ble kanskje litt for sirkusaktig for by:Larmen, men slapp av, dette er gull med et riktig publikum.

En ting som kommer Girl Army til gode med tanke på konsertformatet til by:Larm, er at den tilmålte halvtimen gjør at de rekker like mange låter som indiepopbanda bruker tre spissformulerte timer på. Heldigvis er låtene varierte nok til at det ikke blir for gjentakende. Lyden er akkurat god nok, til tider litt bass- og trommetungt, litt mer gitar ut hadde gjort seg. Pytt, pytt.

Gradvis ut i settet ble det litt utvannede publikummet litt varmere i trøya og jeg må si at låtene faktisk ble bedre etterhvert. De første par-tre låtene var til dels anonyme, men bandet glimter til med noen overraskende catchy riff og fengende låter litt ut i settet. Jeg mistenker gitarist Yngve Andersen for å ha ganske mange fingre med i låtskriver-delen, for på sitt mest fengende er likheten mellom Girl Army og Blood Command stor. Og det er ment positivt! Allikevel er Girl Army noe helt for seg selv. Mengden de inkorporerer blackmetal og trash i hardcore/punk-bestanden er perfekt. Hvis denne balanserte sjangermiksen består er dette bandet noe å holde øyne og ører åpne for. Forhåpentligvis får de publikummet de fortjener neste gang de spiller i Oslo.

(foto:Kristoffer Øen)

PS! Girl Army spiller også på by:Larm 2014 fredag 28. Februar på Revolver, kl. 23:30.