Rundt de få jentene som finnes i den ellers så mannsdominerte rockesjangeren, spilles det dessverre altfor ofte på at de er nettopp jenter. Som regel genierklæres spilleferdighetene i det jentegitarister beveger seg forbi tredje bånd(gitt at vedkommende har et greit utseende). Altså, når kjønn og utseende blir forsterkende fokuspunkter hos rockeband, betyr det ofte en ting; musikken er ikke god nok. Det er derfor det er så deilig å høre Frk. Fryd. Man vurderer ikke musikken ut i fra at det er jenter som står der oppe. Dette rocker hardt, og låtene er godt rockehåndverk, punktum. Det føles ekte. De bruker en-to låter før stemningen er der den virkelig skal være, men det er bare å forvente av et noe slitent by:Larm-publikum på fjerde og siste dag.

 photo DSC_0198kopijpg_zps2127044c.jpg

Publikum lar seg rive med av vokalist Caroline Ekelis lekende og samtidig autoritære scenepersonlighet, og energien smitter fort over på publikum og resten av bandet. Det eneste man kan utsette på vokalisten er at man til tider savner litt mer råskap i stemmebruken. Kontrasten mellom den ganske pene og cleane vokalen og det instrumentale er kult nok, men dynamikken begrenses. Blood Command er et godt eksempel på hvordan full utnyttelse av det kvinnelige stemmemaskineriet kan gjøre helheten mer interessant.

I mangel på en bedre sammenligning, har Frk. Fryd tidligere blitt omtalt som en kvinnelig versjon av Oslo Ess. Stilmessig så er det flere likheter, men det kan kokes ned til at begge fremfører refrengsterk rett-i-trynet-punkrock. Samtidig er det også forskjeller. En av de er at Frk. Fryd heldigvis ikke lener seg på den litt utroverdige undergrunnsromantiseringen Oslo Ess har gjort så altfor mye. Førsteinntrykket av Frk. Fryds tekstunivers, er at det i stor grad består av historier om de forskjellige stadiene av kjærligheten, med et slags mørkt bakteppe. Litt Michael Krohn-aktig til tider, hvis man på død og liv skal sammenligne.

De fire jentene som utgjør Frk. Fryd viser på Rockefeller denne kvelden at de allerede er en god liveact, men ikke helt ferdig utviklet. Noen ganger skulle man ønske at de andre i bandet gjorde litt mer ut av seg, vokalisten bærer litt for mye av showet. Med litt mer utvikling på den fronten kommer de til å funke dritbra på festivaler. Kanskje de blir den nye norske headlineren, som har blitt etterspurt i debatten rundt by:Larm i år. Låtene viser at de er dyktige som bare det. Passer de på å ikke falle i fellen i å bli for poppete, kan dette treffe godt i flere musikalske leirer. Gleder meg til fullverdig skive fra disse!






 photo DSC_0224kopi_zps5771d295.jpg

 photo DSC_0194kopijpg_zps80023aeb.jpg

(foto: Dennis Estensen)