Kanadiske Comeback Kid ga for en måneds tid siden ut sitt femte studioalbum Die Knowing, til gjevnt over positive kritikker blant musikkpressen og fans. Bandet besøkte Oslo i 2011, og fikk da hele 10/10 fra Musikknyheter for sin konsert på Øya, og mandag kveld var de tilbake i hovedstaden. Denne gang ble det hele en noe mer intim affære, da bandet med sin nye trommis - Jesse Labovitz kjent fra No Warning - sammen med Malevolence, The Greenery og Xibalba spilte opp til en svært så tung aften på John Dee.

Selv om lokalet var langt fra fullt var det stor stemning blant de fremmøtte da hovedbandet tok til scenen i halv ellevetiden, og satte i gang kalaset! Det var varmt, det var svett, og om gulvet var halvfullt var det ikke lett å se med moshpits fra første tone. Et svært så engasjert publikum brølte tekster tilbake til bandet, ropte fåfengte låtønsker mellom låtene, og vokalist Andrew Neufeld hadde gjennomgående svært god kontakt med de fremmøtte.

picture

Til tross for at låtønskene fra publikum falt til jorden fikk de aller fleste høre mange av sine favoritter gjennom en godt blandet setliste med god spredning av låter. Lyden på John Dee kunne vært noe klarere, men trøkket satt, og om nyansene forsvant og bassen var noe dominerende var det nok ikke mange som hadde så altfor mye å utsette på det hele. Under oppfordring av Neufeld prøvde et rush av fans seg på stagediving – noe som nok hadde vært noe enklere dersom litt flere folk hadde fylt gulvet foran scena. Men ublide møter med gulv og barriere satte ikke store demperen på stemningen for låter som Falls Idols Fall, Wasted Arrows og et av konsertens absolutte høydepunkt, finalelåta Wake The Dead.

Konserten til selve Comeback Kid varte bare en knapp time, men var en flott avslutning på en fin kveld med hardcore og metal i Oslo denne siste dagen i mars.

(Anmeldelsen er kun basert på Comeback Kids sett, grunnet et svært forsinket Norwegian-fly)