Fredag 23 feb. hadde Red Harvest releasekonsert for den nye skiva si ”A Greater Darkness” på Maiden i Oslo. Denne skiva har fått strålende kritikker både her hjemme og i utlandet, og jeg hadde aldri sett Red Harvest live før, så det var med stor forventning jeg ankom Maiden denne fredagskvelden.

Det var opplyst om at de skulle spille 2 sett. Første sett skulle være den nye skiva i sin helhet, andre sett; de ”gamle slagera”. Kul idè.
Maiden tar vel snaut 300 pers, og det var ca så mange som hadde tatt turen. Bandet begynte ca kl 23, uten oppvarmingsband.
La meg bare forklare en liten ting for dere som ikke kjenner til Red Harvest. Dette dreier seg om det motsatte av popmusikk.Det er så å si umulig å ”nynne” på en Red Harvest-låt. Voldsom tyngde og industriell brutalitet står i fokus.
For at denne type musikk skal funke live er man avhengig av bra lyd. Det hadde Red Harvest så absolutt denne kvelden. Alle instrumenter hørtes godt, kanskje noe lav vokal, men det er mulig at det er meninga. Ikke misforstå; det var ikke noe som var lavt. Det var rett og slett jævlig høyt! Undertegnede sto uten ørepropper og øra mine fikk temmelig bank.
Nå har jo Red Harvest holdt på i mange år, og det hører man. De er tighte som få, og med de visuelle effektene som en kontinuerlig pumpende røykmaskin og en erfaren lysmann, oppleves det hele som veldig mystisk og spennende.
Etter hva jeg forstod holdt de seg til planen og spilte hele den nye skiva i første sett. Det tok vel en ca 40 min. Og som du sikkert har skjønt; Good Shit!
Etter en noe kort pause kom de på igjen. Jeg tror ikke jeg var alene om å være klar for et tilsvarende sett, men til min store skuffelse spilte de bare 3 låter eller noe før de ga seg igjen. Synd!

Konserten var uansett storartet, og de greide å skape en herlig uglamorøs og alvorlig stemning. Eneste er at når man lover to sett så spill det, ikke 1 sett og ekstranr.

8/10