Pirate Love

Forventningene til Pirate Love var store denne kvelden, og jeg gledet meg nesten like mye til å se de som Black Lips. Egon Holstad skriver om bandet at de er en befrielse fra ”trenddritt fra hovedstaden som har gredd designhåret sitt i fønvinden fra den ordentlige og vaskeekte rock`n`rollen”. Og jeg er helt enig; Pirate Love lager virkelig tvers igjennom feit rock.

Vel, Pirate Love skuffa overhodet ikke live, sånn rent musikalsk. Det er bare det at jeg måtte lukke øynene (og ørene mellom låtene) for å synes det. Pirate Love ser ut til å leve ut rockemyten til det fulle, men en bitteliten dose ydmykhet hadde faktisk ikke skadet. Flau bullshit mellom låtene og en vokalist som for min del blir litt vel full av seg sjøl ødela rett og slett store deler av opplevelsen. Det går faktisk an å være rock`n`roll uten å være kvalm. Det skal litt til før rock blir skikkelig flaut, men jeg tror ikke jeg var alene om å synes det ble nettopp det denne kvelden. Foran scenen var det superstemning hele tiden, men bakover i salen var det til tider tilløp til laber stemning og pinlig lav respons. Likevel hadde konserten definitivt sine høydepunkter, blant annet en dritkul cover av The Sonics` ”The Witch”, og Pirate Love er fortsatt et bra band det er verdt å ta en titt på.

4/10

Pirate Love på myspace

Black Lips

Jeg var superspent på Black Lips` opptreden, og gledet meg veldig til de skulle sette i gang etter Pirate Love. Black Lips spiller rock med en god dose 60`s, og er en del av ”death cult”-familien til King Khan & BBQ. De er signa på Vice Records sammen med blant annet 120 Days.

Black Lips er kjent som et sinnsykt liveband som blant annet pisser på scenen under konsertene sine, og jeg må jo ærlig innrømme at jeg håpte på noe lignende. Med unntak av en del godt spredt spytting fra gitaristen, oppførte i midlertidig Black Lips seg uklanderlig. Jeg har hørt en del på Black Lips og deres ”flowerpunk” den siste tiden, og her var virkelig et band som ikke skuffet live, tvert imot. Bare bra låter, blanda vokal hvor blant annet trommisen kanskje er den som synger mest, og en passelig sympatisk opptreden gjorde dette til en knallkonsert. Publikum så ut til å kose seg gløgg, og halvveis ut i konserten var det vel knapt en dansefot som stod stille. De spilte en del nye låter som låt dødsbra, og jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut deres nye plate ”Los Valientes Del Mundo Nuevo” som slippes her i Norge 21 mai.

7/10

Black Lips`myspaceside