Onsdagen på Hovefestivalen hadde en stor metal-kveld på Amfiscenen. Både Gojira, Unearth, Chrimaria og Lamb of God spilte. Undertegnende fikk kun med seg sistnevnte pga en ekstrem fyllesjuke og bitterhet mot værgudene.

Vriginia bandet Lamb of God entret scenen ikke ett sekund etter kl.21:00 og leverte fra første sekund. I det de tunge riffene og vokalen fylte amfigropa kom det folk løpende for å tilslutte seg den hoppende massen. De sleit litt i starten med litt tekniske problemer og lyd, og vokalist Randy Blythe var tydelig oppgitt. Det gikk i det meste fra låter fra fjorårets kritikerroste "Sacrament", noe publikum satte pris på.

Sanger som "Walk with me in hell", "Pathetic", "Again we Rise" og "Reqiuem" satte standarden. Lyden ble bedre etterhvert, og de mange trynevrengde melodiøse partiene gikk rett hjem til publikum. Noe av det som slo meg var at selve bandet så utrolig grimme ut på scenen, og en mer hardbarka sceneopptreden skal man lete lenge etter.

De dro etter hvert på et knippe låter fra de to mindre kjente førsteutgivelsene for å gi hardcorefansen og trasherne sin dose. På dette tidspunktet kom også singelen fra "Sacrament", "Redneck". Nå var publikum skikkelig varmet opp og en liten circlepit dannet seg i sentrum. Vokalisten fra Gorija dukket også opp å dro gjestevokal. Han serverte hårreisende primalskrik som hevet stemnigen slik Tine fløte hever smaken. Dette fikk med til å angre enda mer at jeg ikke så de.

Mot slutten avfeide Lamb of God all tvil med klassikerne "Laid to Rest" og "Hourglass" fra "Ashes of the Wake". Det var en råtøff konsert, og bandet viste frem sin musikalske styrke. Bra liveband, men ble svekket av lydproblemer og teknisk svikt. Konserten var som filmmusikken til en mørke og kalde kvelden som stadig snek seg frem under showet. PS. Chris Adler er verdens feteste trommis!

6/10

(Jeg kunnne dessverre ikke oppdrive konsertbilde)