The Margarets, som har solgt 40 000 plater i Norge, inviterte lørdag 28. juli til sommerfest på sitt hjemsted Giske. Første gang bandet arrangerte en slik fest var i 2004 og som egentlig var en vennefest, men som har utviklet seg videre, og i fjor samlet festen 500 stykke. I år økte besøkstallet til 1000. Og det mest spesielle med dette arrangementet er at det er gratis, det er nemlig en spleisefest, der folk tar med seg mat som man deler med alle andre. I tillegg stiller alle bandene opp gratis, samt at bandene betaler selv reiseutgiftene. Med andre ord en helt unik ”mini-festival” på en sandstrand ut mot havet på den lille øya Giske.

Selv om bandene stilte opp gratis såg det lenge mørkt ut for sommerfesten, men det var på himmelen. Mørke skyer kom med massivt regn i begynnelsen av festen, men heldigvis ble det bedre etter hvert. Kaldt og en del vind var det, men regnet holdt seg stort sett borte. Undertegnede kom til festen først litt over klokka 20, og da hadde festen allerede holdt det gående sidene ”dørene” åpent klokka 16. På scenen spilte da Amira, som ble etterfølgt av en mengde band, blant annet The Owens, Diary of a Lustful Turkey, Robert Post og ikke minst The Margarets selv. Det var stort sett aldri lang pause mellom hvert band, ofte kun fem minutter, noe som gjorde at det aldri ble kjedelig på Giske. Og alle bandene leverte varene når de var på scenen, der de spilte 4-5 låter hver, før de kom sammen med publikum og festet videre.

Det fine med denne ”mini-festivalen” var at alle var velkomne. Det spilte ingen rolle om du kom fra øy eller by, eller andre plasser for den saks skyld. For her var det barn, jenter og gutter, kvinner og menn, og også noen katter og hunder. Og for å gjøre festen komplett endte det opp med at under konserten til The Margarets kom det en kvinne på scenen som fridde til sin mann, til enorm jubel.

Min første sommerfest på Giske blir forhåpentligvis ikke den siste, og så lenge band er villig til å være med på dette uten å ta betaling så kan dette bli en stor suksess også i fremtiden!

Liste over band som sto på plakaten:
The Margarets
Robert Post
The Owens
Magnus Hængsle
Egil Olsen
HellHikers
A Boy Named Sue
Amira
Sunnmøre Syreorkester
Advantage You
Rick Dangerous Direcor’s Cut
Blues Concept
Magnus Pettersen
The Sheriff
Diary of a Lustful Turkey
Captain Walker

PS: Det var også meningen at Maria Mena skulle dukke opp, men hun måtte dessverre avlyse.

(Photo: Janne Eikrem/Lars-Ove Håhjem)