The Boys tilhørte Londons legendariske punkscene på 70-tallet. De er altså ekte vare. Noe de beviste til lags på Brosteinsscenen under Pstereo i går kveld. Utrolig forfriskende og morsomt å se menn over 50 år oppføre seg som tenåringer og spille ordentlig punkmusikk. Duncan ”Kid” Reid på bass og hovedvokal kommuniserte hele tiden med publikum. De var overraskende friske og raske, hoppet rundt og ga publikum en god, britisk punkfølelse. Det vil si slik punken var i sin barndom, for snart 40 år siden.

The Boys var rutinerte, avslappede og hadde full kontroll. Det aller beste er imidlertid at de viste selvironi. De harselerte over egen alder og det faktum at de spiller musikk og opptrer som de gjorde i sine tenår. Egentlig ganske essensielt i og med deres modne alder og ungdommelige punkersveiser og klær. Dette kunne lett blitt patetisk, men på grunn av avslappet holdning og selvironi unngikk de det. The Boys er jo tross alt også foregangsfigurer og legender i punken. Dette gir en viss patos. Man kan tydelig se hvor band som Towers of London og The Paddingtons har hentet inspirasjon fra. Ikke minst på bukseselene til ”Kid” Reid og sveisen til gitarist John Plain. Musikken befinner seg i samme gate som The Clash og Sex Pistols. Selve grunnlaget for en betydelig mengde senere musikk. Naive, morsomme tekster egnede for allsang, kjappe riff og felles utrop gjorde at publikum ikke kunne la være å bevege seg til takten og trekke på smilebåndene. Det var god stemning.

The Boys var et friskt pust og innovativ, spennende booking av festivalansvarlige. At det var kaldt og hustrig denne lørdags kvelden gjorde plutselig ingenting. Gårsdagens konsert med The Boys er bevis på at det var om ikke bedre, i alle fall bra før i tida. (Foto: Lars-Ove Håhjem)

8/10