Storsalen, søndag 7/10 –07
For mange er endelig UKA i gang, og den første kjente godbiten kom ifra Bergensduoen Kings of Convenience. På grunn av så mange andre prosjekter fra bandets to medlemmer, så har det vært en tvil om Kings of Convenience fortsatt eksisterer som band. Denne tvilen forsvant etter bandets opptreden, for det er tydelig at bandet fortsatt er oppegående. For det var en meget fin og harmonisk konsert som tilhørerne ble servert i Storsalen på Samfundet denne søndagskvelden.

Bandet kom på scenen 23.45 og det var hovedsakelig nye låter som ble spilt i begynnelsen av konserten. Dessverre fikk vi ikke navnet på låtene, for låtene er ikke spilt inn og det er også usikkert om alle låtene blir spilt inn. For, som bandet sa, så er dette en fin måte å teste ut om de nye låtene fungerer eller ikke. Men skal man bedømme låtene utifra publikums reaksjoner så kan man trygt fastslå at låtene fungerte. For publikum var stille under fremførelsene av låtene, etterfulgt av en massiv applaus etter hver låt. Det var rett og slett trivelig å være publikummer, noe som etter hvert også smittet over til bandet.

Selv om konserten bar preg av at det var mange nye låter, så fikk også bandet plass til noen av de eldre og mer kjente låtene. Blant annet ble vi tidlig i settet servert en nydelig fremførelse av låten ”I Don’t Know What I Can Save You From”. Og da duoen ble utvidet til en kvartett 30 minutter ut i konserten, med italienske Davide på bass og tyske Tobias på bratsj, så utvidet det lydbildet, og konserten ble, om mulig, enda mer harmonisk.

Inn i mellom låtene var det også en god del prating fra bandets medlemmer, om alt fra hvor lite folk det var å se på Solsiden til hvor viktig lysmenn (eller kvinner) og lydmenn er, samt at det nye albumet kommer ”snart, men ikke så veldig snart”. Dette førte til en del latter, som var med på å bygge opp den gode stemningen. Men likevel var det låtene som var den viktigste ingrediensen til stemningen, og låter som ”Cayman Island” og ”Toxic Girl” var blant de mest populære. Og når bandet avsluttet med sin største hit, ”I’d Rather Dance With You”, var publikum nærmest i ekstase. Og nå var også Erlend Øye kommet i storform, og han gjorde sine uforglemmelige ”dance moves” til stor applaus.

Heldigvis, og som vanlig, kom bandet ut igjen og gjorde flere låter. Først ut var en Kings of Convenience-tolkning av Leslie Gores hit fra 1963, ”It’s My Party”, som igjen resulterte i ekstatisk jubel fra publikum. Slik var det også på de resterende låtene, og da ”kongene” gikk av scenen etter en og en halv time endte det opp med stående trampeklapp fra en utsolgt storsal.

Det må innrømmes at undertegnede var før konserten startet usikker på om Kings of Convenience ville klare å underholde en hel konsert, men den usikkerheten forsvant raskt. For jeg koste meg i samtlige 90 minutter, og bandet beviste at de fortsatt har mer å gi. Eneste nedturen var at det dessverre ikke var lov med fotografering under konserten.

9/10