Norske Sahg er et Bergensbasert band med folk fra diverse metalband. De spiller tung rock i Black Sabbath-land med sløye riff og lys vokal. Etter debuten ”Sahg I” i 2006 har bandet blitt viet mye oppmerksomhet og det stilles store forventninger til plate nr to som kommer om en måneds tid.
Et par hundre folk hadde tatt turen til anekset på Rockefeller for å se Sahg briljere med heftig stonerrock. Dessverre gikk ikke dette helt etter forventningene. Bandet virka temmelig uengasjert fra scenen og til tross for bra lyd og lys greide de ikke å levere varene overbevisende. Det blei rett og slett for mye teatralsk tull og for lav intensitet. De spilte låter både fra debutskiva og noen fra den kommende uten nevneverdige høydepunkter. Selv ikke hitlåta ”Soul Exile” funka slik den burde.

Det blei mer og mer glissent i publikum etterhvert som konserten skred fram. Nå virker det kanskje som om konserten var helt elendig, men det var den ikke. Den stod bare ikke til forventningene. Det var egentlig ingen store feil jeg kan peke på, det var bare ikke engasjerende nok. Det at Jello Biafra kom og stelte seg foran meg og jeg blei stående å se mer på han enn på bandet forklarer det meste.

5/10