Bergenfest presenterte i går en skandinavisk kveld i popens fortegn. Svenske Tingsek varmet opp for Bergens egen Julian Berntzen. Utsiktene til en trivelig kveld var tilstede, og slik ble det da også. Men uten at noen løftet seg mot stjernene av den grunn.

TINGSEK
Svenske Tingsek er ikke veldig kjent her i landet, men hjemme i Sverige begynner han å få en større og større stjerne blant musikkelskere. Etter å ha prestert en meget god opptreden på By:larm ble han hentet for å varme opp publikum før Bergens egen popsnekker skulle vise sitt nye materiale. Det ble en blandet opplevelse.

Musikken til Tingsek gaper over flere sjangre, men kan plasseres hovedsakelig i en miks av soulaktig popmusikk. Ispedd både reggae og elementer av funk høres det ut som en god kombinasjon, noe det til tider også var. Konserten startet litt avventende både fra scenen og blant publikum i Logen. Musikken som ble presentert ble litt anonym og Tingsek slet litt med å holde på oppmerksomheten til tilhørerene. I blant dukket det opp låter som har potensiale, og med et meget dyktig band i ryggen får Tingsek presentert sitt musikalske talent. Bandet skal ha mye av æren for at konserten ble en hovedsakelig hyggelig affære. Det syv mann store bandet gir Tingsek en ekstra tyngde musikalsk. Og en slik tyngde er helt nødvendig når noen låtene i seg selv er litt uengasjerende.

I hovedsak leverte Tingsek en trivlig og grei konsert uten verken å nå de store høydene eller de store nedturene. Konserten startet svakt, men hadde en jevn stigning til godkjent. Den soulinspirerete popmusikken gikk fort inn og fort ut igjen, uten å gi et verken positivt eller negativt inntrykk.

6/10

JULIAN BERNTZEN
Dermed var det tid for den Beatles inspirerte popsnekkeren fra Bergen, og Logen var ganske fullsatt når Berntzen og bandet gikk på scenen. Med seg i bagasjen hadde han den splitter nye platen Rocket Ship Love som ble sluppet for en drøy uke siden. En plate, som etter å ha hørt deler av den presentert live på Logen, viser en viss progresjon bort fra det rolige popuniverset i Waffy Town. En progresjon som allikvel ikke er større en at det kan kalles en sidevei til fantasibyens to første plater.

Berntzen og bandet bestående av blant annet Tarjei Strøm på trommer og Mats Glambek på tangenter gir musikken et litt tøffere uttrykk. Starten av konserten var en presentsjon av nye låter fra Rocket Ship Love som ble en blandet opplevelse. Låtene er lett gjennkjennelig signert Berntzen, men de mister av og til harmonilinjen og den silkeflytende vokalen hans i kompet fra bandet. Litt av dette kan være lyden som ikke var altfor imponerende skrudd i Logen, men noe av skylden kan vel en overivrig trommis også ta.

Etter hvert ble også låter fra de to foregående platene Waffy Town og Pictures in the house where she lives presentert og Berntzen ble sittende mer alene i midtpartiet av konserten. Her kommer han mye mer til sin rett og låtene får et sterkere og mer direkte uttrykk. The View fra den nyeste platen var et flott eksempel på dette. Felen ble også tatt fram og den balkanaktige stemningen snek seg frem. Det er når vokalen får en litt mer fremtreden posisjon og flyter nydelig over melodiene at Berntzen er best.

Mot slutten entret bandet scenen igjen og gav oss kveldens høydepunkt, Teddy´s Band. Låten ble en oppvisning fra hele bandet, med solo både på pappkasser og fele. Det var bare synd at dette var den eneste gangen Berntzen & co turte å slippe seg helt løs. Hadde opptredenen fulgt mer i samme spor ville det blitt en virkelig minneverdig kveld.

Julian Berntzen leverte en trivelig og koslig konsert på Logen, men sliter enda med å finne sitt virkelige musikalske uttrykk fra scenen. For musikken hans høres best ut alene, og han sliter litt med å nå fram til publikum med det mer komplekse uttrykket bandet gir ham. Ved å slippe seg litt mer løs og la alle i bandet ha en litt mer definert rolle, ja da kan det bli virkelig bra. Gårsdagen viste potensialet og hvor imponerende Julian Berntzen låter på sitt beste. Bare synd han ikke når opp der hele tiden.

7/10